Primarul din Vicovu de Jos găsit în incompatibilitate penală de ANI. A făcut contracte de 4,6 milioane de euro cu firma pe care a detinut-o


Intră acum și în grupul de

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de Constantin Mutescu, primar al Comunei Vicovu de Jos, întrucât, în perioada exercitării mandatului, a încheiat, în calitate de reprezentant al primăriei, un număr de 12 contracte în valoare totală de 20.749.718,03 lei (4.683.274,95 Euro) cu S.C. Vicov Construct SRL, firmă în cadrul căreia a deţinut atât calitatea de asociat, cât și funcția de administrator până la data de 24 iunie 2008).

ANI

 

Potrivit ANI, primarul Constantin Mutescu a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, conform cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

 

 

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de Mutescu a infracțiunii de conflict de interese.

 

Primarul a fost  informat despre declanșarea procedurii de evaluare, dar nu a depus un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 


Intră acum și în grupul de