Limba româna a fost maltratată, abuzată fizic și supusă la tot felul de perversiuni de noul subprefect Constantin Harasim


Intră acum și în grupul de

Subprefectul Constantin Harasim a fost învestit pentru a doua oară în funcție, de acelasi Guvern, cu același premier, care l-a dat afară în urmă cu exact un an, în 23 martie 2014. Nu știm exact care sunt meritele pentru care dl Harasim a fost pus din nou subprefect, dar tindem să credem că a contat foarte mult faptul că, mai nou, nu mai simte PNL, ci PLR.

Ce este PLR? Este acel partid care nu există încă, dar care îl are ca președinte național pe C.A.C. Popescu-Tăriceanu, iar la județ pe deputatul Constantin Galan. O să spuneți că nu este suficient acest lucru, dar realitatea o sa vă contrazică.

INvestire subprefect Harasim 2

În plus, odată cu numirea aceasta s-a mai atins o țintă. Acum i se oferă posibilitatea fostului subprefect, Atanasă Nistor, să descopere vastul orizont oferit de politicile social-democrate implementate de Guvernul Victor Ponta în ce priveste angajarea persoanelor care mai au foarte puțină vreme până la pensionare. Chiar foarte puțină!

Învestirea de luni a semănat mai mult cu un praznic. În sala de şedințe a CJ Suceava, în care erau deja pregătite aparatele pentru o videoconferință ce trebuia sa aibă loc imediat după terminarea ceremoniei, înghesuiți unii in alții, mai mulți șefi de deconcentrate au fost obligați să asiste la…cum Constantin Harasim a înmormântat limba română. A fost un discurs penibil al noului subprefect, discurs care, dacă era să fie analizat de o comisie pentru proba orală la Examenul de Bacalaureat, proba de limba română, sigur nu obţinea notă de trecere.

Vă redau integral discursul dlui Harasim pentru o mai sigură și corectă interpretare.

”Țin să mulțumesc pentru aprecierile la adresa mea primului ministru al țării. Țin să-i apreciez și demnitarilor care m-au sprijinit în acest demers al meu (în sală nu era prezent decât deputatul PRL, Constantin Galan-n.n.), în felul în care sunt subprefect al județului Suceava și aș vrea sa îmi exprim și o bucurie asupra faptului că mă întorc într-un colectiv în care am mai lucrat aproape doi ani de zile, un colectiv pe care îl apreciez în Instituția Prefectului, cu oameni pregătiți profesional.

Aș vrea să fac o remarcă și asupra parcursului acestei perioade din 2012, la faptul că încrederea oamenilor în instituția noastră și ceea ce consideră oamenii, asteptările lor, sunt în continuare o parte din ele au fost realizate printr-o guvernare în favoarea cetățeanului printr-un, să spunem, protecție socială mai bine aplicată și fundamentată prin măsurile care au fost luate, printr-o măsuri și în același timp măsuri liberale adecvate economiei actuale.

Faptul că cetățenii au în continuare speranțe mari de la acest Guvern în care mă consider că fac și eu parte la acest moment cred că oamenii încă așteaptă mai multe locuri de muncă și o relansare economică pe măsura posibilităților țării noastre.

Consider că în ..legat de atributul Instituției Prefecturii de liant social, de respectarea legilor în județ eu cred că oamenii trebuie sprijiniți și să nu mai fie acea multitudine de acțiuni judecătorești în instanță privind recuperarea unor bunuri, privind această, să spunem, refacere morală urmare a comunismului care la 25 de ani încă mulți oameni sunt în postura de a-și cere drepturile și avem Instituția Prefectului ca reprezentant al Guvernului este parte în aceste procese și sunt de ordinul sutelor.

Consider că putem face în prezent prin hotărârile noi care o să apară prin acest COD care este în favoarea, Cod Fiscal repet care va fi în favoarea relansării economice și îmi doresc ca România să fie o țară din Europa în care investitorii, în următoarea perioadă de timp, să fie atrași de facilitățile fiscale și de cu un mediu adecvat să spunem al afacerilor și dezvoltării economice.

În final aș vrea să spun că ordinul pe care l-am primit pentru mine deci această Hotărâre de Guvern mă determină să-mi execut cu conștiinciozitate sarcinile și să atât timp cât mă va considera Guvernul României capabil, să-mi exercit cu foarte multă competență și soliditudine această post, acest, să spunem funcție pe care o dețin în prezent!”

Oameni buni. Acesta a fost discursul, cuvânt cu cuvânt, redat dumneavoastră, al celui pe care Guvernul României l-a considerat numai bun să fie secundul prefectului județului. Adică subprefect.

Cu o asemenea compunere, un elev de clasa a VIII-a nu trecea clasa.

Personal, cred că dl Harasim are mari lacune lingvistice și îmi este teamă să mă gândesc ce treburi îi poate da prefectul ca nu Doamne feri să trebuiască să reprezinte Guvernul pe la vreo manifestare publică pentru că la 5 secunde după ce a deschis gura ar trebui huiduit copios și nu aplaudat cum s-a întâmplat la ședința de luni.

Ceea ce a scos pe gură dl Harasim e o rușine și seamănă mai mult cu o reproducere provenită de la Google Translate a unui text din limba germană.

Sunt convins că pe domnia sa nu îl va deranja foarte tare critica mai ales că discutam aici de onoare, de bun simț, de cum ar fi să știi măcar să pui două verbe și cinci substantive într-o frază care să aibă logică.

Oricum Gigi Becali poate fi invidios, iar EBA de-a dreptul jubilează. Cineva se exprimă cu câteva clase mai prost ca cei doi.

Aștept însă cu interes o reacție din partea prefectului și mai ales a dnei Cristina Teodorovici, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, mai ales că ea a fost în sală și știe exact cam la ce nivel de școală se situează dl Harasim și ne poate spune dacă are voie sau nu să ocupe funcții publice. Că de ieșit în public ar fi de-a dreptul trist să îl lase!

MIHAI   CHIRA


Intră acum și în grupul de