Hora Bucovinei-Balul Vienez al Sucevei care tinde să devina ”Untold”-ul muzicii populare


Intră acum și în grupul de

Cea de a 10-a ediție a de acum celebrei HORĂ a BUCOVINEI a însemnat foarte mult petru organizatori, dar și pentru public. Pe o vreme ”câinească”, câteva mii de oameni au fost prezenți în localitatea Frasin la cea mai importantă manifestare de muzică și obiceiuri populare din județul Suceava.

Pentru organizatori, recte Consiliul Județean Suceava, a fost o ediție specială, fiind a 10-a. De altfel, actualul președinte al CJ, liberalul Gheorghe Flutur este cel care a inventat manifestarea și care , între noi fie spus, a stors până acum, tot ce a putut în materie de popularitate și de notorietate de pe urma evenimentului.

 

Domnia sa are toate motivele să fie mândru că lăsă în urmă ceva ce de acum va suna a tradiție și care, bine popularizată și cu o campanie de marketing şi advertising bună poate deveni un simbol la nivel național. Dl. Flutur trebuie să ia în calcul dezvoltarea la maxim a evenimentului, dar și aducerea de mini-evenimente alături de Hora Bucovinei care să facă posibilă o mini-vacanță în județul  Suceava. Ceva cam ca la 1 Mai.

Felicitări domniei sale și echipei din spate care a făcut posibilă această a 10-a ediție.

De felicitat este și echipa PSD, în frunte cu liderul său județean, Ioan Stan.

 

 Dl Stan, fără doar și poate unul dintre cei mai influenți și puternici oameni politici la momentul actual din județul Suceava are și toate motivele să vin la Hora Bucovinei.

În primul rând dovedește că nu are nimic de împărțit cu Gheorghe Flutur și că între ei nu este o luptă. Cel puțin nu deocamdată.

În al doilea rând, dl. Stan trebuie să inspecteze încă de pe acum evenimentele de marcă ale CJ dacă vrea să știe ce s-a greșit și ce mai trebuie făcut după ce domnia sa va deveni el președinte al CJ, așa cum a anunțat săptămâna trecută că își dorește în anul 2020, după alegerile locale.

Dl. Stan este de felicitat și pentru faptul că știe să țină ridicat strocul politic în județ, prin metodele domniei sale, deși nu este la fel de prezent în media ca Gheorghe Flutur.

Hora Bucovinei din acest an a însemnat o prezență foarte mare de personalități locale și naționale. Primari, viceprimari, secretari de stat, subsecretari de stat, miniștri, foști miniștri, deputați și senatori ai României din toate partidele poltice.

Cum spuneam, HORA BUCOVINEI ar fi păcat să rămână doar un Bal Vienez, varianta rurală, de la capătul Imperiului Habsburgic. Ar trebui să devină UNTOLD-ul muzicii populare din Moldova, cu obiceiuri și parade care să țină trează audiența cel puțin 3 zile. Și să dea de lucru și profit sucevenilor pentru multă vreme. Atunci se poate se va putea spune că e un succes real din toate punctele de vedere.

MIHAI  CHIRA

PS: era sa uit – la ”UNTOLD de Bucovina” au fost prezenți și doi posibili viitori europarlamentari. Primarul PNL al Sucevei, dl Ion Lungu și deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu. Pe acest subiect o să revenim.


Intră acum și în grupul de