Cum poate ajunge Lucian Harsovschi, primar al Sucevei, în mai 2019?


Intră acum și în grupul de

Scena politică românească va fi convulsivă în anul 2019, iar cea suceveană nu va face excepție.

 Alegerile europarlamentare ar urma sa aibă loc în luna mai și vor fi cel mai bun test pentru partidele politice înaintea marii bătălii electroale ce se va da în decembrie, când va trebui ales președintele României. Iar această funcție este una cheie și extrem de râvnită.

Revenind la europarlamentare este bine de amintit că în ultima perioadă grupurile parlamentare din Parlamentul European au început o masivă campanie de recalibrare și repozitionare în zona electoratului după ce s-a constatat că partidele tradiționale pierd teren în fiecare țară membră a Uniunii Europene în fața noilor forțe naționaliste.

Pentru PPE este foarte important să revină cu cât mai mulți membri în Parlamentul European motiv pentru care va face tot ce trebuie ca partidele care fac parte din familia popularilori europeni să câștige voturile din țările lor.

 Și aici ajungem la România și implicit la Suceava. De ce? Pentru că PNL este partidul parte din PPE. Iar în PNL lucrurile au început să se miște într-o anumită direcție în sensul că tot mai multe voci de la centru cer ca din echipa ce va candida la alegerile europarlamentare să facă parte liderii de marcă ai partidului din întreaga țară.

Logica este destul de simplă: cu cât oamenii care sunt pe listă sunt dintre cei cu rezultate remarcabile pe plan local cu atât există șanse reale de vot și de locuri cât mai multe în Parlamentul European. Ceea ce  este de fapt miza în tot acest joc politic.

Și cum Suceava este etalon în materie de voturi pentru PNL este de așteptat să aibă un candidat eligibil pe listă.

Ultima dată vicepreședintele la nivel național al PNL, deputatul sucevean Ioan Bălan l-a dat ca posibil candidat pe viceprimarul Sucevei, dl Lucian Harșovschi.

Numai că surpriza s-ar putea să fie alta: chiar primarul Sucevei, dl Ion LUNGU. De ce spunem asta? Este foarte clar că Suceava trebuie să performeze la alegerile din mai 2019. Și nu o poate face cu o listă de pe care să nu lipsească  nume sonore. Iar cele mai sonore nume în momentul de față pentru PNL Suceava sunt Gheorghe Flutur și Ion Lungu.

 

Dl Flutur a  anunțat clar că nici nu se gândește să renunțe la mandatul său din fruntea CJ Suceava. În cazul acesta va trebui să se sacrifice, și  nu glumesc când spun acest lucru, dl Lungu.

 Cu ION LUNGU cap de listă Suceava are șanse mari să facă un scor bun la alegerile europarlamentare și să nu fie penalizată de Cotroceni pentru eventualele rezultate slabe. Pentru că toți ochii vor fi imediat după luna mai pe Palatul Cotroceni.

Și uite așa, cu Ion Lungu europarlamentar, din luna mai 2019, dl Lucian Harsovschi poate deveni primar al Sucevei pentru cel puțin un an de zile până când vor fi organizate alegerile locale din 2020, luna iunie cel mai probabil.

Singura necunoscută din întreaga ecuație este poziția lui Ion LUNGU. Dar domnia sa nu a anunțat până acum nimic despre ce vrea să facă pe viitor spunând mereu că e prea devreme. Probabil știe domnia sa ceva!

 

P.S. Acum se vede, mai mult ca niciodată, necesitatea unei curse de avion de pe aeroportul din Salcea spre Bruxelles.

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de