Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache, desființează cu cifre acuzele președintelui României


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache l-a contrazis pe președintele României, Klaus Iohannis în privința crtiticilor pe care acesta din urmă le-a tot făcut la adresa guvernării PSD și referitor la rezultatele slabe ale acesteia.

 

 

 

Iordache susține că toată campania din ultima vreme a președintelui României nu are decât un singur scop, respectiv ieșirea din anonimat a ”tăcutului de la Cotroceni”.

     

 ”În ultima vreme, președintele statului Klaus Werner Iohannis a transmis o serie de „mesaje” mincinoase care pun România într-o situație delicată vis-a -vis de partenerii externi. Domnul președinte, aflat într-o criză acută de imagine, dorește probabil să  recupereze anii de tăcere profundă,  prin crearea unor subiecte de presă care să atragă atenția asupra domniei sale. Subiectele preferate sunt:  Liviu Dragnea –președintele PSD și Viorica Dăncilă -primul ministru al României.  De ce? Din simplu motiv că cei doi, sunt liderii PSD, partid care îi încurcă serios socotelile electorale ale ’’tăcutului’’ de la Cotroceni, în condițiile în care PNL se chinue zadarnic să crească în sondaje, chiar dacă folosesc ’’parul’’, iar USR a plictisit și iritat românii cu atitudinea sa”, a declarat senatorul PSD de Suceava.

 

Senatorul Virginel Iordache a caracterizat drept ”șmecheresc” modul prin care președintele Klaus Iohannis a prezentat datele economice după primul trimestru al acestui an.

”Nu pot să nu constat, cu tristețe cei drept, că modul în care a prezentat datele eronate a fost unul șmecheresc, electoral, crezând că acestea vor prinde la români. Ghinionul dumneavoastră domnule președinte a fost Institutul Național de Statistică, care a publicat datele reale”, a mai spus parlamentarul sucevean.

Senatorul sucevean a evidenția și câteva dintre datele prezentate de Institul National de Statistică din care reiese faptul că veniturile totale ale bugetului au crescut cu 11,5 % față de anul trecut, iar cheltuielile totale sunt mai mari cu 22% față de anul trecut, rezultat firesc al creșterilor de salarii, dar și al investițiilor.

”Producția industrială a crescut cu 7 % în primele dou luni din 2018, iar în 2018 România a avut cea mai mare creștere a producției industriale din UE de + 14,2%. Exporturile au fost mai mari cu 11,6 % și au ajuns la 11 miliarde de euro, în primele trei luni ale anului. Investițiile au crescut cu 288 % în trimestrul I, până la 4,9 miliarde de lei, de la 1,7 miliarde de euro anul trecut. Puterea reală de cumpărare a crescut cu 5% în primele trei luni ale anului, șomajul a ajuns la cel mai redus nivel de la Revoluție – 3,94 %, iar numărul salariaților a ajuns la un nivel record – peste 6,3 milioane înregistrați oficial în Revisal”, a mai spus senatorul Virginel Iordache.

El a subliniat și faptul că investițiile publice au crescut cu 280 % și că ”toți parametrii esențiali înregistrați la finalul trimestrului I indică faptul că economia se dezvoltă în mod sustenabil, pe baza creșterii industriei, cu un șomaj redus și cu o datorie guvernamentală printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Cifrele economice descriu o realitate care contrazice mesajele apocaliptice ale Președinelui și Opoziției”. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de