O eleva de la Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava s-a calificat la etapa internationala a Olimpiadei de Lingvistica


Intră acum și în grupul de

O elevă din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” din Suceava, va reprezenta judeţul la etapa internaţională a Olimpiadei Lingvistică.

Potrivit unei informări transmise de IŞJ Suceava, în urma participării la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică, care a avut loc la Bucureşti, în perioada 14-16 martie 2015, Teodora-Elena Solovan obţinut premiul al II-lea şi calificarea la etapa internaţională a competiţiei , ce se va desfăşura în Bulgaria. Eleva a fost pregătită de profesorii Carmen Bocăneţ Carmen (limba română) şi Dan Popescu (matematică).

Solovan Teodora
Teodora Solovan

Totodată, alţi doi elevi care au făcut parte din lotul judeţului Suceava, calificat la etapa naţională a Olimpiadei de lingvistică, au obţinut menţiune la această competiţie. Este vorba despre Robert Arotăriţei  din clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava şi Anca Maria Broască din clasa a XI – a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava.

BroascaAnca.Arotaritei Robert
Anca Broasca si Robert Arotaritei

Impresiile  olimpicilor suceveni au fost culese de profesoara însoţitoare, Loredana Paşcan de la Şcoala Gimnazială”Ion Creangă” Suceava. Astfel, ceea ce a impresionat-o, cu precădere, pe Teodora Solovan a fost „experienţa de cunoaştere, subiectele interesante şi diversitatea participanţilor”, în vreme ce „devotamentul şi spiritul organizatoric al absolvenţilor Facultăţii de Litere” l-au impresionat pe Robert Arotăriţei. Anca Broască, aflată pentru prima oară în capitala ţării, afirmă că „olimpiada de lingvistică a fost o experienţă minunată nu doar datorită lucrurilor noi descoperite odată cu rezolvarea subiectelor, cât mai ales graţie oamenilor noi cunoscuţi, uniţi prin tainele lingvisticii, dar şi Bucureştiului în sine, păstrat în amintiri frumoase şi de neuitat”.

Pentru toţi olimpicii suceveni, „participarea la Olimpiada Naţională de Lingvistică a fost una din cele mai frumoase experienţe trăite până acum la un concurs şcolar”, fiecare elev exprimându-şi recunoştinţa faţă de profesorii care i-au pregătit şi aprecierea pentru condiţiile excelente în care s-a desfăşurat competiţia.


Intră acum și în grupul de