Suceava, gazda Olimpiadei Naţionale de Limba și Literatura Polonă Maternă


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava va găzdui și în acest an faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă Maternă, ce se va desfăşura în perioada 27-29 martie a.c.

dom polski

Festivitatea de deschidere a competiţiei va avea loc vineri, 27 martie a.c., la ora 10.00, în sala ”Auditorium” a Uniunii Polonezilor din România-Suceava (Dom Polski).

Cele două probe scrise ale olimpiadei se vor desfăşura la sediul Uniunii Polonezilor din România (Dom Polski), fiecare având o durată de două ore.

Astfel, de la ora 11.00, elevii de liceu şi gimnaziu vor susţine, proba scrisă la gramatică, urmând ca de la ora 14.00, elevii de liceu să susţină proba scrisă la literatură.

Sâmbătă, 28 martie a.c., de la ora 10.00 va avea loc proba orală a elevilor de liceu, care va dura trei ore.

Rezultatele la proba orală a olimpiadei vor fi afişate la ora 13.30, iar cele de la proba scrisă, la ora 15.00.

Depunerea şi rezolvarea contestaţiilor va avea loc în intervalul  orar 15.00 – 16.30, urmând ca la ora 17.00 să fie afişate rezultatele finale şi să se desfăşoare festivitatea de premiere a câştigătorilor fazei naţionale a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă Maternă.

Duminică, 29 martie a.c., elevii participanţi la olimpiadă  vor vizita  Mănăstirea Dragomirna,  Biserica Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean.


Intră acum și în grupul de