Lungu: S-au plătit peste 10 milioane de euro de când e Termica în insolvenţă


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Saptamana viitoare, vom organiza o sedinta extraordinara de CL prin care sa infiintam o noua societate de transport si distributie. La TERMICA e o problema de sistem si oricat am dori sa gasim tapi ispasitori, tot o problema de sistem ramane. Noi va trebui sa mai platim o suma aferenta anului 2013 pentru gaz. Din 42 miliarde facturate s-au platit doar 2 miliarde lei. Mai trebuie sa platim inca 39 de miliarde lei. Noi ramanem buni de plata. Costurile la Termica nu se inchid in veci.

Din punctul meu de vedere nu ar fi motive sa se faca debransari masive pentru ca incalzirea la Suceava a fost cea mai ieftina din tara. Termica a adus un bilant energetic pe anul trecut. Probabil ca in sedinta extraordinara vom intra cu acest bilant. Pierderile sunt de peste 42%. Cred ca vom avea intr-o zi un serviciu civilizat si suportabil pentru populatie.

ion lungu (1)

Sunt acum 100 de salariati in plus acolo la Termica . Consider ca e bine sa facem o societate noua a CL pentru transport. Traim in perioada delicata. Unii nu vor sa ia decizii si daca nu vor sa fie consilieri sa nu fie, nimeni nu ii obliga sa ramana in CL.

S-au platit suficienti bani, peste 10 milioane de euro de cand e Termica in insolventa. E o problema pe care am mostenit-o. Acum populatia are de plata 18 milioane lei la Termica. E problema lichidatorului sa obtina banii restanti.

Vorbim de un sistem revolutionar de colectare a deseurilor menajere. Realizarea a 145 de platforme subterane de colectare, cu cate 4 containere fiecare.

O reusita de saptamana trecuta de la Bucuresti: ni s-a transmis fila de buget pentru modernizarea zonei centrale a orasului. Sper ca dupa Pasti sa incepem.

Sambata, de la ora 10, vom mai sarbatori inca 12 cupluri de aur la Suceava. Avem peste 900 de cupluri sarbatorite de cand sunt primar al Sucevei.”


Intră acum și în grupul de