Credincioșii sărbatoresc ziua în care Fecioara Maria a aflat că îl va naște pe Iisus


Intră acum și în grupul de

În fiecare an, la data de 25 Martie, Biserica sărbătorește Buna Vestire. Vestea cea bună a Întrupării Fiului lui Dumnezeu a fost adusă omenirii de către Sfântul Arhanghel Gavriil. În această zi, Sfânta Liturghie solemnă se săvârșește în toate bisericile, iar pentru bucuria sărbătorii, Biserica a rânduit dezlegare la pește și vin.

Buna Vestire

Potrivit pr. prof. Justinian-Remus A. Cojocar, în Nazaretul Galileii, în casa Dreptului Iosif, Sfânta Feciară Maria a primit vizita Sfântului Arhanghel, care i-a spus: „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei!”.

„Acesta îi vestește că în pântecele ei se va sălășlui Fiul lui Dumnezeu. Pântecele Fecioarei devine Sfânt Altar. Ceea ce s-a zămislit este de la Duhul Sfânt, astfel că Sfânta Maria a fost și înainte și după nașterea lui Mesia Fecioară.

Când Sfânta Fecioară a zis Arhanghelului: „Fie mie după cuvântul tău!”, în momentul acela Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat.

Începutul mântuirii lumii se face acum, în ziua Bunei Vestiri. O cântare a Bisericii spune că astăzi este începutul mântuirii noastre și arătarea tainei celei din veac. Fiul lui Dumnezeu, fiu al Fecioarei se face”, ne-a spus pr. prof. Justinian-Remus A. Cojocar.

Sărbătoarea Bunei Vestiri este prăznuită de Biserica tot timpul în Sfântul și Marele Post sau Postul Sfintelor Paști.

                                           


Intră acum și în grupul de