Şoc în Prefectura Suceava: Sinescu înlocuit cu Harasim, în locul lui Harasim revine Nistor


Intră acum și în grupul de

Florin Sinescu a fost înlocuit, miercuri, din funcţia de prefect al judeţului Suceava.

În locul lui Sinescu a fost numit în funcţia de prefect subprefectul Constantin Harasim, abia instalat în funcţia de subprefect.

constantin harasim si florin sinescu
Titi Harasim (stanga), Florin Sinescu (dreapta)

 

În locul de subprefect al lui Harasim a fost numit subprefect Atanasă Nistor, care a fost demis săptămâna trecută.

 

Toate aceste decizii au fost luate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

 

Fostul prefect de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA pentru mai multe fapte de abuz în serviciu.

Florin Sinescu a fost numit prefect al judeţului Suceava în 11 mai 2012 după ce Guvernul PSD condus de Victor Ponta a preluat mandatul după căderea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

El l-a înlocuit pe Sorin Arcadie Popescu.

Sinescu a fost primul prefect al judeţului Suceava care a fost numit din interiorul aparatului Prefecturii Suceava, el fiind până la numire şef al Serviciului dezvoltare economică, servicii publice şi autorităţi locale din Prefectură, unde lucrează din 1997.

Florin Sinescu a fost apreciat pentru activitatea sa atât de partidele de la putere cât şi de cele din opoziţie, în general acesta nefiind implicat în scandaluri politice şi nu a fost acuzat de liderii locali ai partidelor de ingerinţe care să-i depăşească mandatul.

Fostul prefect a fost însă acuzat de DNA de mai multe infracţiuni de abuz în serviciu, a fost reţinut 24 de ore, dar eliberat de Tribunalul Suceava şi pus sub control judiciar, dar Curtea de Apel Suceava a considerat că Sinescu poate fi cercetat în stare de libertate ţinând cont de acuzaţiile care i se aduc.

Vezi aici ce acuzaţii aduc procurorii DNA Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de