Preoții suceveni, instruiți de pompieri cum trebuie să procedeze în caz de incendiu


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au desfășurat de la începutul acestui an zeci de controale și au instruit personalul cultelor religioase din județ cu privire la normele de securitate în caz de incendiu.

incendiu manastirea Sf.Ioan 11

 

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Suceava, plt. adj Alin Găleată, inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au efectuat 46 de controale tematice şi 20 de fond, precum şi activităţi de instruire cu personalul din conducerea cultelor recunoscute în judeţ şi cel clerical, inclusiv la cele opt Biserici monumente UNESCO.

Astfel, activitățile au pus accentul pe instruirea personalului responsabil cu privire la realizarea măsurilor de securitate la foc și s-au stabilit planurile privind ordinea şi priorităţile care trebuie avute la salvarea bunurilor şi a exponatelor de valoare, în special la monumentele UNESCO.

Găleată a precizat că s-au reactualizat planurile de intervenţie la incendiu la obiectivele de cult unde există spaţii de cazare pentru personalul clerical şi pentru pelerini, iar acolo unde a fost cazul, s-a acordat asistenţă tehnică de specialitate privind obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu.

„Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, pompierii militari suceveni vor participa la slujbele specifice acestei perioade şi vor sprijini personalul clerical privind modul de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a mai spus purtătorul de cuvânt ISU Suceava, plt. adj Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de