Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii va fi marcată la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

 

pasi[1]Consiliul Judeţean Suceava, prin Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera”, în parteneriat cu Asociaţia Nes Designer Cultural Suceava, organizează miercuri, 2 aprilie, în intervalul orar 9.00-16.00, o serie de activităţi  interactive şi  multe surprize sub genericul „Paşi spre bibliotecă”.

Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii.

Potrivit managerului Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, programul activităţilor cuprinde: expoziţia de carte „ANDERSEN, magicianul basmelor”, maratonul  de lectură din basmele şi poveştile copilăriei „BOBO vă citeşte”, concursul interactiv destinat preşcolarilor şi elevilor claselor primare „Recunoaşte personajul din poveste” şi concursul interactiv de creaţie destinat preşcolarilor şi elevilor claselor primare „Continuă povestea”.

Activităţile vor avea loc la Secţia de Împrumut pentru copii şi Sala de artă “Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera”.

Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, în întreaga lume se sărbătoreşte ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CĂRŢII PENTRU COPII. Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii: ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Scopul  acestei zile este de a însufleți dragostea de carte și de a îndrepta atenția copiilor către lectură.

„Biblioteca joacă un rol important în apropierea copilului de lumea cărţii şi implicit, de lectură. Cartea trebuie să devină prietena copilului de la cea mai fragedă vârstă. Ea îl ajută să parcurgă căile cunoaşterii, de la concret la abstract, de la intuiţie la reprezentare şi fantezie. Cu ajutorul ei, copilul intră în posesia numeroaselor instrumente care îi pot satisface dorinţa de a descoperi realitatea înconjurătoare, ea însăşi fiind o lume. Alegerea cărților potrivite este doar un prim pas. Al doilea pas și tot atât de important este deprinderea lecturii, obținerea eficienței ei maxime în urma citirii unei cărți”, a declarat Cărăbuş.


Intră acum și în grupul de