Două locuințe au fost cuprinse de flăcări în Noaptea de Înviere

Două case din localitățile Costişa și Satu Mare au fost cuprinse de flăcări, în Noaptea de Înviere, pompierii suceveni intervenind pentru stingerea incendiilor.

incendiu locuinta

 

Potrivit ISU Suceava, în localitatea Costişa, incendiul a fost anunţat la ora 0:50, la faţa locului deplasându-se pompierii militari rădăuţeni şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Frătăuţii Noi şi Frătăuţii Vechi, cu trei autospeciale cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperişul casei şi în interiorul acesteia, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie, o anexă şi o locuinţă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:50, focul mistuind aproximativ 80 de metri pătraţi din acoperişul casei, bunuri casnice, aparatură electronică şi electrocasnică, precum şi obiecte de mobilier. Flăcările au degradat şi pereţii locuinţei.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric, generat  de aparatele electrocasnice lăsate sub tensiune.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul casei, o anexă şi locuinţa învecinată”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

De asemenea, în localitatea Satu Mare, a fost anunțat un incendiu în jurul orei 1:20, la fața locului intervenind militarii Detaşamentului de pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, ajutaţi de lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Sursa citată a precizat că la sosirea echipajelor de pompieri ardea astereala acoperişului şi mobilier din interiorul locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga casă, la anexele gospodăreşti şi la o gospodărie învecinată.

În urma incendiului au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul casei, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice şi circa o tonă de cereale. Totodată, flăcările au degradat pereţii şi planşeul casei.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:45, pompierii concluzionând că și în acest caz cauza probabilă de izbucnire a fost tot de natură electrică, respectiv efectul termic al curentutului electric, generat de un cablu electric defect.

Nici în acest caz nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul casei, anexele gospodăreşti şi locuinţa învecinată.

 

loading...