Premii speciale pentru patru elevi care au reprezentat județul Suceava la Olimpiada Națională de Biologie


Intră acum și în grupul de

olimpiada de biologie

Patru elevi suceveni au obținut premii speciale la Olimpiada Națională de Biologie, ce s-a desfășurat în perioada 5-9 aprilie 2015, la Târgu Mureș.

Elevii care au fost recompensați cu premiile speciale sunt Hatnean Maria Cristina, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Gheorghe Andrei Daniel, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Vasileniuc Beniamin, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Andronic-Gorcea Nicolae, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Potrivit IȘJ Suceava, elevul Nicolae Andronic-Gorcea a fost selecționat în lotul lărgit pentru Olimpiada internațională de biologie, acesta calificându-se pe locul al treilea.

El urmează să participe la pregătirea teoretică ce se va desfășura pe perioada a două săptămâni la Facultatea de biologie din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, această etapă urmând a se finaliza cu selecția lotului restrains, de patru elevi, care va reprezenta România la Olimpiada internațională de Biologie care se va desfășura în luna iulie în Danemarca.

La faza națională a Olimpiadei de Biologie au participat șase elevi suceveni.


Intră acum și în grupul de