LIVE: A treia şedinţă „de îndată” a CL Suceava pentru rezolvarea problemei gunoaielor din municipiu


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local s-a intrunit in sedinta de indata pentru a incerca rezolvarea problemei stabilirii operatorului de salubrizare.

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Noaptea e un sfetnic bun, dar se pare ca nu e asa si cei de la Rosal au trimis o adresa prin care ne fac o teorie a chibritului in care ne spun ce trebuie sa facem. Ori nu vorbim aceeasi limba, ori ceva nu e in regula. Fac un apel la firma Rosal sa vina sa castige meciul in teren si nu cu tertipuri juridice.

O spun si nu glumesc, prefer sa imi dau demisia din primar decat sa prelungesc contractul. Legea nu mai permite lucrul asta. Rosal spune aceeasi placa in 6 puncte. Ei nu spun cu subiect si predicat ca nu sunt de acord sa colaboreze. Dar ne face aceasta adresa care vine in contradictie cu ceea ce dorim sa hotaram azi.

Nu mai este cazul si ca atare art. 1 va suna altfel si nu ca intelegerea de ieri. Eu indraznesc sa cred ca CNSC ne va da dreptate si nu vor castiga cei de la ROSAL. Azi noi aprobam un contract temporar ca sa faca salubrizare cei de la DIASiL si Florconstruct. Sunt lucruri care depasesc lucrurile normale, Rosal tot ne ameninta si o sa vedem ce facem pentru ca nu e corect si tot ne sicaneaza. O sa facem un razboi juridic, dar nu stam cu orasul nemasurat.

Le doresc mult succes celor de la ROSAL, dar trebuie sa aparam corect sansele sucevenilor. Daca nu luam o hotarare, riscam mult. Principala tinta sunt eu si nu va bag hartii sub nas care reflecta legalitatea. Sa avem curajul sa luam o decizie. Restul sunt doar discutii si atat.”

Lucian Harsovschi, viceprimarul Sucevei:

„Multumesc consilierilor pentru ca fac un efort mare ca sa ajunga aici la sedinta. Zilnic, fel de fel de adrese au facut ca unii consilieri locali sa aiba dubii. Va spun ca si eu am dubii. Ce a inregistrat azi e clar. Nu se mai poate prelungi pentru ca legea nu ne permite. ROSAL ameninta Consiliul Local la plata a 172 miliarde lei vechi. Eu pana acum nu am luat cuvantul pe subiect dar spun ca asta poate face ca unii consilieri sa aiba indoieli.”

Cornel Grosar, consilier:

„Am putea sa o tinem numai intr-o lupta cotinua. Dar eu insist ca acest compartiment juridic si secretarul sa isi asume ce ne pune sa decidem. Tin eu sa se consemneze ca ceea ce ni se prezinta e prefect legal. Daca ei ne spun ca isi asuma inseamna ca noi vom vota hotararea. Daca e forta majora vom lua act.”

Marcel-Dan Roibu, consilier:

„Aceste sedinte de indata cu documentatii incomplete au creat o stare de disconfort si nu rezolva problemele acute cum sunt salubrizarea sau Termica. Solicit executivului si primarului ca in situatia in care se dovedeste reaua credinta a celor care ataca in instanta deciziile sa raspunda ulterior. Ne-am saturat sa tot fim amenintati si sa o lungim din cauza fricii. S-a dovedit ca nu au dreptate sa raspunda, dosar penal si daune interese.”

Cornel Grosar:

„Revin la ce am cerut, vreau sa va asumati ca e forta majora, dle secretar al municipiului.”

Ioan Ciutac, secretarul municipiului Suceava:

„Nu puneti in gura mea alte lucruri. Eu am semnat ca e legal, dar nu pot spune ca e forta majora.”

Costel Tataranu, consilier:

„Acum e o stare de urgenta pentru ca nu mai e asigurata de nimeni curatenia. Cine i-a adus pe Rosal astia care ne tot ameninta cu procese?

Acea stare de urgenta s-a creat din neglijenta primarului se sugereaza. Eu, personal, cred ca s-a dorit acest lucru.”

Lungu:

„Nu e din cauza unei incompetente. Era o cauza imprevizibila. Nu aveam de unde sa stim asta. CNSC nici nu avea de ce sa se pronunte intr-o problema interna a primariei. Oameni buni, noi daca desemnam azi in conformitate cu legea nu avem nici o problema. Suta la suta e legal.”

Dupa vot (17 voturi „pentru”), asocierea dintre Diasil si Florconstruct va realiza salubrizarea in orasul Suceava.


Intră acum și în grupul de