Un elev al Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Chimie


Intră acum și în grupul de

 

Silvestru Alexandru Big , elev în  clasa a XII-a  la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Chimie „D.I.Mendeleev”, care va avea loc în Armenia, în perioada 3-9 mai 2015.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, prof. Mariana Drumea, la această olimpiadă participă primii șase elevi calificați în lotul lărgit, care este selectat la Olimpiada Națională de Chimie.

Olimpiada chimie

Silvestru Alexandru Big, coordonat de prof. Mariana Zup, s-a calificat între primii şase elevi din țară și a mai obținut o mențiune a MECS pentru clasa a XII-a la olimpiada națională desfășurată la Galaţi în perioada 6-10 aprilie 2015.

„Elevul este pasionat de studiul disciplinelor exacte, obținând atât la chimie, cât și la matematică și fizică, rezultate importante în anii școlari precedenți. După absolvirea liceului, Silvestru Alexandru Big dorește să rămână în țară și să studieze medicina”, a arătat Drumea.

Ea a mai precizat că la olimpiada națională de chimie, au mai obținut mențiuni elevii Araujo Regado Goncalo și Popovici Patricia Demetria, ambii de la Colegiul Național ,,Ştefan cel Mare” Suceava, coordonați de  prof. Aurelia Strugaru.


Intră acum și în grupul de