Pompierii au ajuns cu o maşină de teren împrumutată pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un cătun din Izvoarele Sucevei


Intră acum și în grupul de

 Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri într-un cătun din comuna suceveană Izvoarele Sucevei. Misiunea de stingere a focului a fost extrem de dificilă pentru pompierii câmpulungeni din cauza drumului greu accesibil spre locul intervenţiei.

Militarii Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit, marţi noapte, cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile C., din cătunul Galicea, comuna Izvoarele Sucevei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pompierii militari au fost ajutaţi de patru lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Izvoarele Sucevei.

„Misiunea a fost deosebit de grea din cauza drumului greu accesibil. Din localitatea Izvoarele Sucevei, autospecialele au parcurs aproximativ 15 kilometri pe un drum îngust şi acoperit cu straturi de zăpadă de 25-30 de centimetri, după care nu au mai putut înainta. Cei doi kilometri rămaşi până la locul intervenţiei au fost parcurşi cu un autoturism de teren, pus la dispoziţie de localnici”, a declarat Găleată.

Incendiu bogdaneasa falcari ISU pompieri

El a precizat că la sosirea echipajelor, ardeau casa şi o anexă, construcţii din lemn, fără să existe pericol de propagare.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:50.

” Au ars casa şi anexa pe o suprafaţă de 73 de metri pătraţi, obiecte de mobilier şi articole textile.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de evacuare a fumului deteriorat”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava.

El a mai menţionat că din cauza condiţiilor de drum, autospecialele nu s-au mai putut întoarce pe acelaşi traseu.


Intră acum și în grupul de