Lungu: „Nu cred că vom participa, ca Primărie, cu două societăţi la licitaţie. E incompatibilitate”. Vezi la ce se referă primarul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu a declarat, miercuri, că este posibil ca la cea de-a doua etapă a licitaţiei pentru desemnarea operatorului care va asigura transportul şi distribuţia energiei termice în municipiu să fie depusă oferta noii societăţi a Consiliului Local, Transagent, care se află în procedură de a primi licenţă temporară pentru a presta acest serviciu.

Edilul-şef a spus, într-o conferinţă de presă, că o a doua etapă a acestei licitaţii ar urma să se desfăşoare în a doua jumătate a lunii mai, după ce la licitaţia din 16 aprilie s-au prezentat doar două oferte, cea a societăţii municipalităţii, Termica SA, aflată în insolvenţă şi Thermonet SRL, firmă având ca asociaţi Elsaco Botoşani şi Adrem Invest.

Potrivit legislaţiei, pentru a putea fi validată licitaţia, este nevoie de minim trei oferte, iar în acest caz se organizează o a doua etapă.

Lungu a declarat că nu crede că municipiul Suceava va participa la licitaţie cu două societăţi, Termica SA şi Transagent, şi a precizat că se aşteaptă în 28 aprilie o decizie a Curţii de Apel Suceava în legătură cu falimentul Termica.

ion lungu (1)

„Nu cred că vom participa, ca Primărie, cu două societăţi la licitaţie. E incompatibilitate”, a spus primarul care a menţionat că CL Suceava va stabili dacă Transagent va depune o ofertă în funcţie de ce decide instanţa privind Termica SA.

Şeful administraţiei publice locale din Suceava a apreciat însă că cea mai bună soluţie este ca serviciul de transport şi distribuţie a agentului termic să fie externalizat şi să fie asigurat de o firmă privată desemnată prin licitaţie.

Consiliul Local Suceava are două societăţi cu acelaşi obiect de activitate, distribuţia şi transportul energiei termice, una în insolvenţă şi o alta recent înfiinţată.

Licitaţia pentru transportul şi distribuţia agentului termic se organizează pe o procedură specială, care prevede că dacă la primul termen nu se prezintă trei oferte eligibile procedura se reia în maximum 60 de zile, iar dacă nici la cel de-al doilea termen nu se înregistrează trei oferte eligibile, există posibilitatea adjudecării prin negociere directă cu o firmă care a depus ofertă la unul din primele două termene.


Intră acum și în grupul de