Vezi primele rezultate ale percheziţiilor la firme din judeţul Suceava care au făcut evaziune de peste 3 milioane de lei

Cel puţin 13 firme ar fi implicate în activităţi economice ilicite potrivit primelor rezultate ale percheziţiilor efectuate, vineri, în judeţul Suceava într-un dosar complex de evaziune fiscală având ca obiect comerţul şi operaţiuni de achiziţii intracomunitare de legume şi fructe.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au pus  în executare patru autorizaţii de percheziţie pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea de infracţiuni economice în domeniul comerţului intern şi achiziţiei intracomunitare de legume şi fructe.

Cele patru percheziţii domiciliare  au fost efectuate la mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza judeţului Suceava dar şi din municipiul Bucureşti şi sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Suceava.

fructe-legume

„Activităţile sunt continuate şi la această oră, până în prezent, stabilindu-se implicarea a cel puţin 13 firme în desfăşurarea de activităţi economice ilicite şi care  în perioada 2012 – 2015, au dezvoltat un mecanism infracţional de eludare a plăţii impozitelor şi taxelor pe profitul realizat, precum şi de realizare de operaţiuni ilicite privind deducerile de TVA.

Prejudiciul în dosarul penal vizând fapte de evaziune fiscală şi alte fapte asociate infracţionalităţii economice se ridică la peste 3.000.000 lei”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava.

În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri, documente contabile, tipizate specifice activităţilor economice, medii de stocare electronice şi unităţi de calcul şi urmează să fie i dispuse şi percheziţii ale sistemelor informatice.

Poliţia Judeţeană Suceava menţionează că, în acelaşi timp, au fost efectuate acţiuni de amploare pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi a altor infracţiuni asociate regimului economic, fiind verificate în judeţul Suceava 140 de unităţi comerciale, fiind aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 197.500 lei, fiind confiscate şi sume de bani şi bunuri în valoare de cca. 5000 lei.

loading...