Primăria și Consiliul Local al Municipiului Suceava – rol principal între partenerii evenimentului teatral Zilele „Matei Vişniec “


Intră acum și în grupul de

Nu de multe ori se întâmplă ca o primărie să răspundă prezent și să sprijine constant un act cultural. Bine, ar fi un semn de normalitate să se întâmple așa, dar situația în zilele noastre este puțin diferită. Se pare că acea criză care se manifestă în plan administrativ la nivel mondial se resimte până în cele mai mici teritorii, precum o localitate sau un municipiu.

Din acest motiv și nu numai, este de apreciat efortul depus de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Suceava, cărora le revine în acest an rolul principal între partenerii evenimentului teatral Zilele “Matei Vişniec”.

Primăria Municipiului Suceava, prin domnul primar Ion Lungu, nu doar că a sprijinit acestă idee de festival internațional de teatru încă de la prima ediție, dar s-a implicat în fiecare an pentru ca sucevenii să aibă acces la spectacolele de calitate și la întâlnirile cu personalități ale culturii române din țară și de pe alte meridiane, pe care distinsul scriitor și dramaturg Matei Vișniec le propune cu ocazia acestui eveniment teatral în Bucovina.

În acest an, fără spijinul financiar al Primăriei Municipiului Suceava, nu ar fi fost posibil să aducem și la Suceava spectacolele programate în cadrul Zilelor Matei Vișniec.

Astăzi, pe ordinea de zi a Ședinței de Consiliu Local, urmează să se aprobe finanțarea acestui eveniment teatral. Matei Vișniec este cetățean de onoare al Municipiului Suceava.

Carmen Veronica Steiciuc

Coordonator al Festivalului de teatru Zilele „Matei Vişniec”

 

 


Intră acum și în grupul de