Expoziţii itinerante la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava şi la Şcoala Gimnazială din Siminicea

 

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava găzduieşte în perioada 5- 20 mai 2015 expoziţia itinerantă  Bucovina – istorie, personalităţi 1774-1918.    

 Expoziţia, realizată de muzeograful Cristina Pînzariu de la Muzeul Bucovinei, cuprinde momente importante din istoria Bucovinei, din anul anexării sale la Imperiul Habsburgic, 1774, până la 1918, anul Marii Uniri, dar şi personalităţi de marcă din Bucovina, cum ar fi: renumita familie Hurmuzachi, Iraclie Porumbescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Morariu, Iorgu Toma, Simion Florea Marian, Theodor Ştefanelli, Ion Nistor, Iacob Zadik şi alţii, arată reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

C.N. Mihai Eminescu

Aceştia mai precizează că şi la Şcoala Gimnazială din Siminicea se află în prezent expoziţia organizată de prof. dr. Mihai Aurelian Căruntu Bucovina în marele război, cu aspecte deosebite ale primului război mondial din Bucovina.

“Expoziţiile au mai fost găzduite de Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, director Mihaela Apetrei, Şcoala Gimnazială din Salcea, director Huţu Cătălin,Şcoala Gimnazială din Plopeni, director Zettel Nicoleta şi Şcoala Gimnazială din Siminicea, director Cristina Miron.

Expoziţiile se înscriu în seria expoziţiilor itinerante organizate de către specialiştii muzeului în cursul acestui an în mai multe şcoli din judeţ”, mai menţionează reprezentanţii Muzeului Bucovinei.