DSP Suceava va primi 6.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea bebelușilor


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava va primi 6.000 de doze de vaccin hexavalent necesar copiilor până la un an, după ce luna trecută s-a înregistrat un deficit la nivel județean.

catalina zorescu

Potrivit directorul executiv adjunct al DSP Suceava Cătălina Zorescu, instituția suceveană s-a confruntat în luna aprilie cu un deficit de vaccin însă situația se va rezolva în următoarea perioadă.

Medicul a menționat faptul că, joi dimineața, a primit o adresă de la Ministerul Sănătății prin care DSP Suceava va primi numărul necesar de doze de vaccin pentru toți copiii.

„Am primit în această dimineață o adresă de la Ministerul Sănătății care ne asigură că începând cu data de 20 mai vom primi cantitățile de vaccin solicitate. În acest fel, și pe această cale îi anunț pe toți medicii vaccinatori că vom putea recupera toți copiii rămași nevaccinați”, a explicat Cătălina Zorescu, menționând că la nivelul județului Suceava ar fi aproximativ 4.000 de copiii.

Zorescu a mai spus că DSP Suceava a solicitat un număr de 6.000 de doze de vaccin, acesta fiind necesarul pentru o lună, iar la nivel național vor fi distribuite 140.000 de doze, urmând ca acestea să fie repatizate fiecărui județ în funcție de numărul necesar.


Intră acum și în grupul de