Tineri prinși cu țigări de contrabandă în momentul în care voiau să intre în România prin Vama Siret

Două persoane au fost depistate de polițiștii de frontieră de la Siret cu țigări de contrabandă în momentul în care voiau să intre în țară.

masina contrabanda tigari 2

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 7 aprilie, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, Dumitru A., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 27 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

„Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, fiind astfel descoperită, ascunsă în locuri special amenajate, în portierele  și barele de protecție ale autoturismului, cantitatea de 330 pachete de ţigări, marca Marlboro, de provenienţă ucraineană”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a precizat că țigările în valoare de 403 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost amendat cu 5.000 lei.

Totodată, autoturismul în valoare de 4.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării deoarece avea confecționat locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a mai amintit faptul că joi, în PTF Siret, s-a prezentat și V. Viktoriya, de cetățenie ucraineană, în vârstă de 27 ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes-Benz, ce se deplasa pe ruta Cernăuți – Italia.

„Echipa de control a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă în bagajele personale, cantitatea de 236 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană”, a spus Poroch-Seriţan.

Ţigările în valoare de 288 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia  a fost sancţionată cu 5.000 lei.