Acasă Actualitate Graţiela Gavrilescu, la Suceava: „Nu va exista clemenţă pentru cei care încalcă...

Graţiela Gavrilescu, la Suceava: „Nu va exista clemenţă pentru cei care încalcă legea”. Vezi la ce face referire ministrul Mediului


Intră acum și în grupul de

Verificările la fabricile Holzindustrie Schweighofer vor arată dacă suspiciunile se confirmă, a declarat, vineri, la Suceava, ministrul mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu.

„Vom verifica societatea austriacă, dar şi societăţile care furnizează masă lemnoasă. Nu va exista clemenţă pentru cei care încalcă legea”, a spus ministrul, care a menţionat că dacă se vor constata ilegalităţi va fi anunţat Parchetul General şi toate instituţiile abilitate ale statului.



Gavrilescu a mai ţinut să precizeze în conferinţa de presă susţinută la Prefectura Suceava că în acelaşi timp, a fost demarat şi un control amplu prin comisarii gărzii de mediu la toate societăţile care produc PAL şi MDF precum şi la societăţile care produc şi utilizează formaldehidă.

lemne 1

Primele rezultate în urma acestor verificări, privind provenienţa lemnului folosit, ar urma să fie făcute publice luni, iar la sfârşitul săptămânii viitoare se aşteaptă şi rezultatele la celelalte controale, a mai menţionat ministrul Mediului.

Referitor la controlul dispus de Ministerul Mediului la companie, reprezentanții Holzindustrie Schweighofer au declarat, joi,că autorităţile competente verifică în mod regulat fabricile unității.

“Autorităţile competente verifică fabricile noastre în mod regulat. Apreciem în mod special iniţiativa autorităţilor de a face supra-controale în acest moment”, precizează compania.

Firma austriacă speră că rezultatele controalelor vor combate “acuzele nedrepte” făcute de mai multe organizaţii neguvernamentale la adresa companiei.

“Aşteptăm rezultate care să combată acuzaţiile nedrepte făcute la adresa Holzindustrie Schweighofer iniţiate de o serie de ONG-uri”, mai arată sursa citată.

Totodată, compania susţine că fabricile sale ”funcţionează la cele mai înalte standarde tehnice şi au sarcina să respecte toate obligaţiile legale”.

”Fabricile Holzindustrie Schweighofer nu prelucrează lemn care nu este însoţit de documentele care atestă provenienţa legală şi după caz, originea”, subliniază reprezentanții Holzindustrie Schweighofer.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version