Patru sportivi de la CSM Vatra Dornei, pe podiumul crosului „Gabriela Szabo Runfest” de la Bistrița-Năsăud


Intră acum și în grupul de

gagriela szabo runfest  - prasneac

Aproximativ 1.200 de sportivi din întreaga țară au participat, sâmbătă, 9 mai, la Bistrița-Năsăud, la crosul „Gabriela Szabo Runfest”, patru atleți de la CSM Vatra Dornei reușind să ocupe locuri fruntașe în cadrul competiției.

gagriela szabo runfest  - prasneac 2

Potrivit antrenorului Cristian Prâsneac de la CSM Vatra Dornei, la crosul „Gabriela Szabo Runfest” s-au înscris 1.200 de participanți din întreaga țară, dintre care aproape 900 la grupa de vârstă 10-15 ani, care au alergat pe o distanță de 2 kilometri, urmați de 150 de participanți la cursa de 4 kilometri Open 18+, circa 90 la cursa de 8 kilometri Open 18+ și alți 66 la cursa de 4 kilometri pentru juniori 16-17 ani.

 

La deschiderea crosului au fost prezenți primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, dar și fostul ministru delegat pentru Ape și Păduri Doina Pană. Bugetul competiției a fost asigurat de către Primăria municipiului Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, la care s-au alăturat sponsori.

În urma probei susținute, sportivul Andrei Leancă a câștigat proba de 8 kilometri, Rusu Dorin Andrei a câștigat proba de 4 kilometri, la categoria 15-19 ani, iar Claudiu Daniel Mihăescu a câștigat proba de 2 kilometri la categoria 13-15 ani.

De asemenea, Paula Alina Vintu, la proba pentru fete de 2 kilometri, categoria 13-15 ani, s-a clasat pe locul al doilea.

 

„Sunt foarte încântat de rezultatele sportivilor mei și sper ca la Campionatul Național de Juniori 2, etapa 1, să confirmăm baremele pentru Campionatul Mondial de Juniori 2 care se va desfășura la Cali – Columbia și pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European care are loc la Tbilisi – Georgia”, a declarat Cristian Prâsneac la finalul competiției.

 


Intră acum și în grupul de