Asfaltările din municipiul Suceava îl nemulțumesc din nou pe primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lugu, continuă să fie nemulțumit de stadiul lucrărilor prinse cu fonduri europene, ce trebuie terminate până la finele acestui an. Singurele lucrări considerate de edilul orașului că sunt realizate conform graficelor sunt cele prinse la sălile de sport de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și de la Liceul cu Program Sportiv.

La comandamentul de marți dimineața, primarul Sucevei, Ion  Lungu, a ținut să-și exprime, din nou, nemulțumirea față de modul de realizare a lucrărilor de asfaltare a străzilor, dar și a celor prinse prin programul de apă-canalizare.

comandament primarie

„Lucrurile nu merg așa cum trebuie, asta este realitatea. Dacă luăm proiectele care merg cât de cât bine sunt cele două săli de sport de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și la Liceul cu Program Sportiv.

Am avut și vizita în teren a celor de la Agenția de Dezvoltare Nord-Est în cursul zilei de ieri (n.r. – luni), au fost vizitate aceste două obiective și ei sunt de părere că vor fi terminate în termen, nu sunt probleme”, a spus edilul orașului.

Ion Lungu a mai arătat că la proiectul de reparare a străzilor, deși lucrurile au început foarte bine, în momentul în care constructorii au ajuns la turnarea asfaltului s-au împotmolit.

„Cât privește reparatul străzilor cu fonduri europene, asta este realitatea, nu sunt mulțumit de modul cum merg lucrările. Deși ei au început în forță, au lucrat destul de bine la partea de conturare a străzilor Universității, George Enescu, Calea Unirii, Cuza Vodă, dar când au ajuns la turnat asfalt ne împotmolim”, a mai spus Ion Lungu.

Totodată, Lungu le-a cerut celor de la Victor Construct să-i prezinte un grafic de lucrări pentru că sunt întârzieri la proiect.

„Chiar dacă discutăm de strada Universității care trebuie terminată în luna mai, sunt sceptic că acest lucru se va întâmpla. Ieri au început să frezeze câte ceva, așa, anemic, trebuie frezată, trebuie turnat binder-ul, trebuie turnat stratul de uzură, trebuie ridicate capacele la nivel. Este o grămadă de treabă”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Și lucrările prinse în proiectul de apă-canalizare sunt în „haos”. Deși s-a cerut închiderea serpentinelor pentru o lună, cei de la Pfeiffer nu au lucrat trei zile pe motiv că nu au utilajele necesare pentru solul din zonă, strada nefiind practicabilă în acest timp.

„Lucrul cel mai regretabil e că n-au lucrat și strada a fost închisă. Aflându-mă la fața locului, vrând să aflu ce lucrări s-au executat, când am coborât am văzut că nu e afectată deloc strada, s-a lucrat undeva în zona Bisericii Adormirea Maicii Domnului”, a declarat Ion Lungu la comandamentul de marți dimineața.

Din acest motiv, edilul municipiului a cerut conducerii Poliției Municipiului Suceava și reprezentanților din Primărie de la Sistematizarea rutieră să colaboreze și să realizeze grafice cu străzile care vor fi închise, fie total sau parțial, și să comunice populației pe unde se poate circula.

 


Intră acum și în grupul de