Primăria va continua modernizarea zonei centrale a Sucevei din fonduri proprii


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va plăti din fonduri proprii proiectul de modernizare a zonei Palatului Administrativ din municipiu aprobat prin PNDL, întrucât a apărut o problemă în ce priveşte finanţarea acestuia.

Primarul Ion Lungu, a explicat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna martie Primăria Suceava a primit fila de buget de la Programul Naţional de Dezvoltare Locală cu suma de 3 milioane de lei pentru finanţarea acestui proiect, dar că în luna aprilie municipalitatea a fost informată că există o problemă tehnică şi nu se poate asigura finanţarea întrucât Curtea de Conturi a arătat că se pot deconta doar facturi din 2014 realizate prin PNDL.

Edilul-şef sucevean a precizat  că deja constructorul care se ocupă de execuţia lucrării aşteptă sosirea granitului comandat în China.

Ion Lungu

„Constructorul nu are nici o vină. Vom plăti de la Primărie şi vor recupera apoi banii de la Guvern”, a spus Lungu.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ a mai arătat  că i s-a transmis că ar urma să fie asigurată finanţarea proiectelor PNDL după rectificarea bugetară din a doua parte a anului şi a apreciat că, faţă de alte localităţi din ţară care au proiecte mai mari, problema municipiului Suceava este minoră şi se poate asigura finanţare locală.

Firma Victor Construct din Botoşani a fost selectată în luna ianuarie să efectueze lucrările acestui proiect cu suma de 2,49 de milioane de lei, fără TVA, banii urmând să fie asiguraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Proiectul presupune continuarea modernizării zonei centrale a municipiului Suceava care a fost făcută printr-un proiect european în urmă cu trei ani.

Astfel, urmează să fie modernizată zona Palatului Administrativ precum şi zona adiacentă urmând să fie continuat pietonalul din centrul oraşului.

 


Intră acum și în grupul de