Ce spune primarul Lungu despre evacuarea chiriaşilor Primăriei cu datorii enorme


Intră acum și în grupul de

Sunt mai multe situaţii „deosebite” de cazuri sociale în care, deşi există hotărâri definitive de evacuare a unor chiriaşi din locuinţele Primăriei aceştia nu au fost evacuaţi având probleme majore, a declarat, miercuri, şeful administraţiei publice locale sucevene Ion Lungu.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul a fost întrebat dacă municipalitatea va acţiona pentru recuperarea datoriilor de circa 2 milioane de lei care le au pentru chirie şi întreţinere chiriaşi în locuinţe ale Primăriei, mai ales că sunt patru cazuri în care datoriile depăşesc 100.000 de lei şi în special de situaţia unei femei cu datorii la chirie şi întreţinere de 140.000 de lei care nu a fost evacuată deşi deţine împreună cu fiul său o firmă prin care vând flori.

ion lungu 10

Potrivit lui Lungu, municipalitatea s-a îndreptat împotriva chiriaşilor care nu şi-au achitat chiria şi nu şi pentru recuperarea restanţelor la întreţinere şi  au fost emise hotărâri ale instanţelor de evacuare a acestora.

„Populaţia e săracă şi sunt şi cazuri sociale deosebite”, a spus primarul.

Edilul-şef a precizat că aceste cazuri deosebite sunt luate în discuţie trimestrial.

„Avem hotărâri judecătoreşti de evacuare, dar unde să-i evacuăm? Nu pot să scot din casă o persoană cu cancer. Sunt cazuri sociale deosebite”, a spus Lungu.

El a mai declarat că aceste imobile locuite de chiriaşi cu datorii foarte mari „sunt vânate de rechini imobiliari”.


Intră acum și în grupul de