Autovehiculele electrice pe care municipalitatea suceveană le cumpără cu bani elveţieni vor fi înregistrate, provizoriu, la Primărie


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava va fi primul oraş din România care va implementa conceptul de electromobilitate cu vehicule electrice şi puncte de încărcare, a declarat, miercuri primarul Ion Lungu, care a anunţat că a primit avizul pentru începerea proiectului „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” promovat de Primăria Suceava şi finanţat Programul de Cooperare Elvenţiano-Român cu 3,11 milioane de franci elveţieni.

Întrebat într-o conferinţă de presă cum vor putea fi înmatriculate aceste autovehicule electrice în condiţiile în care nu sunt clare încă în legislaţie condiţiile de omologare RAR, edilul-şef a răspuns că va fi găsită o soluţie pentru a fi folosite. „Vom găsi o soluţie să le înmatriculăm. Probabil, provizoriu, la Primărie”, a spus Lungu.

Lungu drivetest cu o masina electrica

Prin proiectul „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”  vor fi achiziţionate 11 autoturisme electrice, două furgonete electrice, o automăturătoare şi o autocisternă electrice pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, dar şi 10 biciclete electrice şi sistemul de încărcare cu panouri fotovoltaice.

Totodată, se vor construi 28 de puncte de încărcare, din care jumătate pentru încărcare rapidă şi se vor amenaja 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Potrivit Codului Rutier „tramvaiele, troleibuzele, mopedele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării, precum şi vehiculele cu tracţiune animală se înregistrează de către consiliile locale, care ţin şi evidenţa acestora”.


Intră acum și în grupul de