Șef de district silvic din Iacobeni, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Bunurile inculpatului au fost puse sub sechestru


Intră acum și în grupul de

Leonte – Dupu Ionuț-Bogdan, șef de district silvic în cadrul Ocolului Silvic Iacobeni, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru patru infracțiuni comise în perioada septembrie 2010 – martie 2011.

Bărbatul este acuzat de  „abuz în serviciu contra intereselor publice”, „fals intelectual”, „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.

Potrivit procurorilor, inculpatul nu și-a îndeplinit sau și-a îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu la care a fost obligat prin fişa postului.

copaci taiati

Astfel, cu ajutorul dispozitivelor speciale de marcare cu amprenta rotundă a marcat fără drept 2268 arbori răşinoase cu volum total de 3251,34 mc. şi valoare de 337.647,36 lei, nu a marcat un număr de 370 arbori în volum de 488,29 mc. şi valoare de 87.282,11 lei care, prin natura tăierii, trebuiau puşi în valoare, arbori exploataţi de către persoane necunoscute şi a subdimensionat cu un volum de 77 mc. şi valoare de 14.568,40 lei masa lemnoasă din partida nr. 8403.

În rechizitoriu se mai arată că inculpatul a falsificat prin contrafacerea semnăturii pădurarului T.C., un număr de 16 documente oficiale înregistrate în registrul Ocolului Silvic Iacobeni, a întocmit în fals prin atestarea unor fapte care nu corespundeau realităţii din teren un număr de 12 documente oficiale înregistrate în registrul Ocolului Silvic Iacobeni, şi a folosit în scopul înlăturării suspiciunilor privind exploatarea ilegală a masei lemnoase 20 de documente despre care cunoştea că sunt falsificate prin contrafacerea semnăturii ori prin atestarea unor date nereale.

Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, fiind preluat la sfârşitul anului 2014 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii suceveni au menționat că pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatului, iar dosarul a fost înaintat Judecătoriei Vatra Dornei care va judeca cauza în fond.

 


Intră acum și în grupul de