Suceava Noastră: După semnalarea defrişărilor pentru o terasă lângă Primărie, terenul a fost nivelat, cioatele au fost scoase


Intră acum și în grupul de

Iniţiatorul Asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, care a prezentat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV o situaţie de neacceptat de lângă Primăria Suceava, unde, pentru amenajarea unei terase au fost tăiaţi doi copaci, a transmis joi, că în zona respectivă a fost nivelat pământul şi cioatele au fost scoase la scurt timp după ce a sesizat cazul.

Într-un comunicat de presă, Dan Ioan Cuşnir arată că primarul nu înţelege că nu este şerif în Vestul sălbatic ci primar în Europa şi că ar trebui să muncească în slujba cetăţeanului şi „nu versus cetăţean”.

 

„Se pare că Ion Lungu, primarul Sucevei nu înţelege că fişa postului dar şi minima moralia este să muncească în slujba cetăţeanului nu versus cetăţean ( „versus” se traduce „contra” din latină). Se pare că nu înţelege că nu este un şerif în vestul sălbatic ci un primar în Europa.

Ieri 12.05.2015, la Intermedia TV, în cadrul emisiunii Ora de Politică cu Mihai Chira, am dezvăluit că peste drum de Primărie, sub ochii primarului, sub ochii celor doi viceprimari şi a consilierilor locali, se defrişează.image2

Am arătat fotografii făcute la sfârşitul săptămânii trecute, fotografii din care rezultă că s-a scos tot stratul vegetal din zona şi s-au tăiat copaci, dovadă fiind şi cioatele rămase.

Noaptea de marţi/miercuri, 12/13.05.2015 s-au scos din pământ acele cioate şi s-a nivelat terenul cu pământ negru, proaspăt. Anexez o fotografie făcută astăzi 13.05.2015 care certifica grabă de a ascunde urmele.image1 (1)

Am depus solicitări de cercetare a condiţiilor în care s-au eliberat autorizaţiile de tăiere copaci şi de înlocuire a stratului vegetal, la Primăria Suceava nr. 14695/13.05.2015, la Prefectura Suceava 6577/13.05.2015 şi Garda de Mediu Suceava nr. 1305/13.05.2015.

Pentru a uşura munca organelor statului, anexez şi fotografii din anul 2014, fotografii extrase de pe Google Maps cu zona respectivă, fiind disponibile şi altele, anterioare.

A venit momentul să eliminăm mentalitatea de şerif din vestul sălbatic?

A venit momentul să spunem răspicat: Destul! Ajunge! Până aici! ?

A venit momentul să schimbăm obişnuinţă ultimilor 11 ani „Lungu Versus Suceava” în „Suceava Versus Lungu”?

 

Vremurile sunt aproape. Este timpul să Ne Luăm Oraşul Înapoi! Pas cu Pas!”, se arată în comunicatul semnat de Dan Cuşnir, iniţiator Suceava Noastră

 

 

versus 1
Imagine Google Maps 2014

 

image1
mai 2015

 


Intră acum și în grupul de