DSP Suceava: Situaţia privind cazurile de oreion din Mironu şi din colegiul din Gura Humorului nu mai e „atât de îngrijorătoare”


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor de oreion înregistrate în focarele din localitatea suceveană Mironu şi la un colegiu din Gura Humorului este în scădere, autorităţile sanitare sucevene apreciind că situaţia “nu mai este atât de îngrijorătoare” în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medical Cătălina Zorescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că deşi s-au mai înregistrat câteva cazuri noi de îmbolnăvire în focarele declarate de DSP Suceava în localitatea suceveană Mironu şi la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, situaţia nu mai este atât de îngrijorătoare.

catalina zorescu adrian popescu

“Situaţia nu mai este atât de îngrijorătoare, numărul de cazuri este în scădere evidentă. La Mironu avem în evidenţă 73 de copii care au făcut boala, iar la Colegiul din Gura Humorului un număr de 20 de elevi. La liceu, elevii sunt de clasa a XI a, a XII a, care nu au beneficiat de vaccinarea antioreion care a fost introdusă abia în anul 2005. Situaţia este sub control şi sperăm stingerea cât mai curând a acestor focare”, a spus medicul epidemiolog sucevean.

Zorescu a mai spus că din cele 73 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate la Mironu, 15 au fost cazuri de meningite urliene, care au necesitat internarea în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, iar din cele 20 de cazuri înregistrate în Gura Humorului, patru au necesitat internarea.


Intră acum și în grupul de