Prefectul de Suceava, Constantin Harasim nu merge la Hora Bucovinei în semn de solidaritate cu angajaţii Primăriei Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat, joi, că nu va merge la Hora Bucovinei care se va desfăşura duminică la Frasin în semn de solidaritate cu angajaţii Primăriei Rădăuţi care are activitatea blocată, iar aceştia nu-şi pot primi salariile.

Constantin Harasim

Harasim le-a spus angajaţilor din Primăria Rădăuţi cu care s-a întâlnit joi că este solidar cu ei şi înţelege nemulţumirile pe care le au, subliniind că el a făcut tot ceea ce a depins de el ca situaţia să fie deblocată.

„Nu mă voi duce la Hora Bucovinei pentru că această problemă nu-mi dă starea firească pentru a participa la acest eveniment. E o formă de solidaritate cu angajaţii din Primăria Rădăuţi”, a spus Harasim.

El le-a cerut celor peste o sută de salariaţi care au cerut plata salariilor să mai aibă răbdare pentru că la Guvern se încearcă găsirea unei soluţii legale.

„Ei vor salariile”, a spus prefectul care a subliniat că are mari speranţe că peste o săptămână situaţia va fi deblocată.

Prefectul a arătat că una din variante este cea propusă de el, astfel încât Guvernul să emită o Ordonanţă de Urgenţă în completarea Legii administraţiei publice locale şi să poată fi numit, provizoriu, persoane cu atribuţii de primar şi viceprimar, dar că mai este în studiu şi o altă iniţiativă prin care un consiliu local dizolvat prin decizie a instanţei să fie refăcut din persoanele aflate pe locurile de supleanţi şi rezerve din listele electorale.

scena de dans la hora

Constantin Harasim a menţionat că a făcut inclusiv o informare către premierul Victor Ponta căruia i-a solicitat să dispună, cu celeriate, deblocarea situaţiei din Rădăuţi.

 


Intră acum și în grupul de