Tânăr din Straja pus sub control judiciar, după ce i-a luat la bătaie pe patronul unei terase și pe un polițist de frontieră


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Straja, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și ultraj. De asemenea, o altă persoană a fost pusă sub control judiciar pentru că ar fi mințit în fața anchetatorilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus marți, 12 mai 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ioan Buta pentru săvârşirea infracțiunilor de lovire sau alte violenţe și ultraj.

bataie

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procurorul Andrei Sebastian Bucșa, la data de 12 aprilie, în jurul orelor 22.00, inculpatul Ioan Buta se afla în incinta terasei „Podirei” din Straja, împreună cu suspectul Cotos Gheorghe. Acolo, tânărul  i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, picioarele şi cu un scaun administratorului societăţii, Sorin Ioan Morar, producându-i leziuni traumatice ce necesită 17-18 zile îngrijiri medicale.

Totodată, Buta este acuzat și de faptul că la data de 9 mai a.c., în jurul orei 20.20, la ieşirea din tură a agentului de Poliţie de Frontieră în cadrul SPF Brodina, Adrian Floriştean, în faţa unui magazin din Straja, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi cu un corp contondent în zona capului, producându-i leziuni traumatice ce necesită 8-9 zile îngrijiri medicale.

Sursa citată a arătat că magistraţii Judecătoriei Rădăuți au respins cererea procurorilor şi au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, împotriva încheierii declarându-se contestaţie de către procurorul de caz. Astfel, vineri, 15 mai, Tribunalul Suceava a admis doar în parte contestaţia formulată, menţinând măsura controlului judiciar și adăugând noi obligaţii faţă de Ioan Buta.

De asemenea, cercetările au fost extinse și față de Ionel Gheorghe Juravle pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Procurorii îl acuză pe acesta că a făcut afirmaţii mincinoase în calitate de martor cu privire la vătămarea agentului de Poliție. Juravle a susținut că agentul s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi ar fi venit pe terasa magazinului din Straja și s-a împiedicat de o bordură căzând cu partea laterală a corpului pe suprafaţa din pavele betonate, lovindu-se cu capul de temelia unui gard prevăzut cu ştacheţi din lemn de dimensiuni mici, fără a fi fost lovit de către inculpatul Ioan Buta.

Ionel Gheorghe Juravle a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, iar printr-o ordonanță a procurorului, din 15 mai, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, până în data de 13 iulie 2015.

 


Intră acum și în grupul de