Cornel Dediu, preşedintele Crucii Roşii Suceava: Prin alegerea ASR Principesa Margareta ca președinte al Crucii Roșii Române se reînnoadă o tradiţie

Preşedintele Crucii Roşii filiala Suceava, Cornel Dediu, a declarat, vineri, că alegerea ASR Principesa Margareta în funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române se reînnoadă o tradiţie istorică între Crucea Roşie şi Casa Regală.

Dediu a declarat pentru News Bucovina.ro că alegerea Principesei Margareta în funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române este un pas înainte pentru această organizaţie.

Crucea Rosie Dediu Camelia Raceanu
Cornel Dediu (dr), preşedintele Crucii Roşii Suceava

„Se aşază Crucea Roşie acolo unde ar trebui să fie”, a spus Dediu care a menţionat că, în special în primul război mondial, Casa Regală a avut legături importante cu Crucea Roşie.

El a menţionat că ASR Principesa Margareta va fi preşedinte pentru patru ani a acestei organizaţii şi că a câştigat alegerile organizate vineri în faţa contracandidatului său, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical. Principesa Moștenitoare Margareta a fost aleasă cu 87% din voturile valabile exprimate.

 

 

În ultimii patru ani Crucea Roşie Română a fost condusă de Mihaela Geoană.

 

Principesa Moștenitoare Margareta a declarat, în cadrul Adunării Generale că prezența Familiei Regale alături de Crucea Roșie Română este o realitate istorică, respectată de societatea românească.

 

„Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de Președinte al Crucii Roșii Române este benefic și potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizații.

 

Cred că mă  voi bucura de încrederea dumneavoastră și că vom putea acționa corespunzător și în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

 

Implicarea Familiei Regale a României în activitatea Societății Naționale de Cruce Roșie din România este un reper al organizației.

 

O perioada lungă de timp activitatea organizației s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial.

 

Regina Elisabeta, Regina Elena și Regina Ana au avut, în diferite epoci, propria lor participare la război și o activitate medicală susținută, pentru tratarea răniților, și o activitate socială dedicată familiilor care pierduseră pe cei dragi.

Principesa-Mostenitoare-Margareta-a-României
ASR Principesa Margareta

 

Educată în sociologie medicală, am fost implicată în proiectele internaționale  ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite. Am lucrat și ca voluntar, în Etiopia, Sudan, Zambia, Elveția, Marea Britanie și Italia.

 

Am avut o experiență proprie în domeniul social și medical înainte de anul 1989, dar mai ales după venirea în România, acum 25 de ani.

 

Toate acestea sunt motive pentru care mă consider potrivită pentru această funcție.

 

 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost înființată în anul 1876, în timpul domniei Regelui Carol I. Organizația a fost susținută, încă de la începuturi, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina-mamă Elena s-au implicat cu devotament și abnegație în acțiuni umanitare ale Crucii Roșii Române”, a spus ASR Principesa Margareta.