„Noaptea Muzeelor” a adus peste 4.200 de vizitatori în muzeele din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 4.200 de suceveni au vizitat muzeele din municipiu, sâmbătă, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

Cetatea de Scaun (30)

Muzeul Bucovinei s-a alăturat proiectului național și a organizat și în acest an „Noaptea Muzeelor”, un eveniment de tradiție prin care instituțiile de cultură își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte, accesul fiind gratuit.

Potrivit reprezentanților Muzeul Bucovinei, sâmbătă, 16 mai, sucevenii au avut ocazia de a vizita Hanul Domnesc, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun.

Totodată, cu acest prilej, Muzeul Bucovinei a sprijinit inițiativa conducerii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România de a organiza un protest față de fenomenul dramatic de retrocedare a colecţiilor muzeale și/sau a sediilor de muzee.

Astfel, la „Noaptea Muzeelor”, câte o piesă valoroasă din instituţiile muzeale a fost acoperită, prin acest protest subtil şi inedit, publicul fiind informat despre situația dramatică în care se află muzeele României.

În municipiul Suceava, cei mai mulți vizitatori, la „Noaptea Muzeelor”, au fost la Cetatea de Scaun a Sucevei, și anume 1.500, aceștia bucurându-se și de o priveliște feerică, Cetatea fiind iluminată pe timp de noapte.

Foarte mulți suceveni s-au îndreptat și către Muzeul de Ştiinţele Naturii, nu mai puțin de 1.300 de persoane alegând să viziteze exponatele muzeului din centrul orașului.

De asemenea, Hanul Domnesc a fost vizitat de 758 de persoane, iar Muzeul Satului Bucovinean de 660 de persoane.

În total, Muzeul Bucovinei a înregistrat un număr de 4.218 vizitatori cu ocazia Nopții Muzeelor.

 


Intră acum și în grupul de