Sute de medici din toată ţara la Zilele Medicale ale Sucevei. La lucrări participă şi Irinel Popescu, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale


Intră acum și în grupul de

Peste 400 de medici din toate specialităţile şi 150 de medici stomatologi din ţară, dar şi asistenţi medicali participă la cea de a IV a ediţie a conferinţei “Zilele Medicale ale Sucevei”, care se va desfăşura la Suceava, în perioada 21-23 mai.

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, medical chirurg Sorin Hâncu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că cel mai important eveniment organizat de acest for profesional este conferinţa “Zilele Medicale ale Sucevei”, ajunsă la cea de a patra ediţie.

Hancu Badrajan Costea

Hâncu a spus că la această conferinţă participă 400 de medici din toate specialităţile medicale, medici stomatologi, medici pensionari, asistenţi medicali din judeţul Suceava şi din ţară.

El a mai spus că în cadrul acestei manifestări este inclusă şi şedinţa lunară a Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România, ce va fi prezidată de preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava a mai spus că la ediţia din acest an a Conferinţei “Zilele Medicale ale Sucevei” participă cadre didactice universitare din Iaşi, Constanţa şi Bucureşti.

El a precizat că la lucrările conferinţei va participa profesorul universitar Irinel Popescu, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale şi şeful Clinicii de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Fundeni subliniind că participarea acestuia “va da un imbold ştiinţific şi va ridica ştacheta acestei manifestări”.

Hâncu a spus că temele care vor fi abordate în cadrul conferinţei se referă la actualităţile şi realizările în practica medicală, urgenţele medico-chirurgicale, dar şi lucrări ce fac legătura între medicină şi artă.

Dr. Sorin Hâncu a subliniat că profesorul Irinel Popescu va prezenta o lucrare despre transplantul de organe, o temă de interes şi pentru personalul medical al SJU Suceava în condiţiile în care unitatea spitalicească suceveană a fost déjà inclusă în programul naţional de transplant.

El a spus că medicul neurochirurg Vasile Ciubotaru de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” din Bucureşti, originar din comuna suceveană Udeşti, va prezenta lucrarea “Jurământul lui Hipocrate în epoca actuală” , iar prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae va vorbi despre “Medicul- funcţionar public”.

Totodată, medicul Sorin Hâncu va prezenta în cadrul lucrărilor conferinţei un caz al unei paciente cu o tumoare abdominală gigant, în greutate de 9 kilograme, care a fost operată la SJU Suceava, un caz deosebit, dată fiind mai ales raritatea acestuia.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Suceava, dr. Ioan Costea, a declarat că tema secţiunii dedicată medicinii dentare se referă la “Reabilitarea orală la pacienţii cu boală parodontală”, dar vor fi discuţii şi despre inducţia genetică.

El a spus că printre cei care vor prezenta lucrări în cadrul acestei secţiuni se numără prof.univ.dr. Anca Dumitriu de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF “Carol Davila” din Bucureşti, prof.univ.dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF “Gr.T.Popa” Iaşi.

Doctorul Ioan Costea a mai spus că lucrările conferinţei se vor bucura de bună participare, mai ales că şi-au anunţat prezenţa aproximativ 150 de medici stomatologi.

Secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, medicul Irina Badrajan a declarat că manifestarea “Zilele Medicale ale Sucevei” este una complexă ce cuprinde toate aspectele asistenţei medicale.

Ea a spus că în condiţiile în care sistemul medical din România este, uneori, contestat, această manifestare de la Suceava are o importanţă deosebită şi dovedeşte că medicii sunt uniţi.

Medicul Irina Badrajan a mai spus că şi participarea firmelor de medicamente este numeroasă, la această ediţie anunţându-şi prezenţa 16 firme de profil.

Conferinţa “Zilele Medicale ale Sucevei” este organizată de Colegiul Medicilor Suceava, Colegiul Medicilor Dentişti Suceava, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România- Filiala Suceava, Camera Judeţeană a Sindicatului Medicilor Suceava, Colegiul Medicilor din România şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” Iaşi, manifestarea fiind creditată de Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor Dentişti din România.

Festivitatea de deschidere a manifestării va avea loc, joi, la ora 18,00.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de