Aproape o tonă de alcool de contrabandă a fost confiscată de polițiști în urma unor percheziții de amploare. Cinci persoane au fost duse la audieri


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat aproape o tonă de alcool și au adus la audieri cinci persoane, în urma unor percheziții domiciliare efectuate joi dimineața la care au participat peste 30 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava. Acțiunea de amploare a vizat destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabandă cu ţigări şi alcool de provenienţă extracomunitară.

perchezitii politisti

Potrivit IPJ Suceava, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Suceava au fost efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii din zona limitrofă a municipiului Suceava, respectiv în localităţile Băneşti, Stamate şi Fântânele.

„Activităţile investigative şi de cercetare penală au fost desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind puse în executare şi 5 mandate de aducere privind persoanele implicate în activităţile ilicite”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene.

Sursa citată a arătat că acțiunea a vizat mai multe persoane care, în perioada 2014 – 2015, au dezvoltat un mecanism infracţional având ca scop introducerea în ţară, transportul şi comercializarea frauduloasă de ţigarete şi alcool de contrabandă.

perchezitii politisti (1)

Astfel, în urma percheziţiilor au fost ridicate ca material probator bunuri estimate la circa 100.000 lei. De asemenea, din cercetările şi audierile efectuate s-a stabilit că persoanele bănuite de comiterea activităţilor ilicite asociate infracţiunilor de contrabandă şi altor infracţiuni economice  sunt două femei, ambele în vârstă de 42 de ani din localitatea Stamate, comuna Fântânele, şi trei bărbaţi de 42, 48 şi 49 de ani din localităţile, Băneşti, Fântânele şi Stamate.

„Au fost confiscată o tonă de alcool de contrabandă, respectiv 698 litri alcool dublu rafinat ambalat în peturi de plastic de un litru şi cinci litri; 68 litri whisky; 229 litri vodka; 5 litri lichior şi coniac. Băuturile nu au putut fi justificate prin acte de provenienţă, având banderole fiscale extracomunitare sau fiind ambalate în recipiente neomologate şi neinscripţionate.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 5400 bucăţi ţigarete de contrabandă, de provenienţă extracomunitară.

Totodată a fost identificată şi ridicată suma de 7336 lei, de la o societate comercială – punct de lucru sat Stamate, comuna Ipoteşti, aceşti bani fiind identificaţi ascunşi în spatele unui sertar al unui dulap din incinta magazinului mixt al firmei”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

Polițiștii suceveni au precizat că cercetările vor continua pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat ca urmare a neachitării taxelor de acciză, iar bunurile ridicate vor fi evaluate de specialişti din cadrul A.N.A.F, în funcţie de aceasta urmând a fi dispuse şi măsuri faţă de persoanele implicate.


Intră acum și în grupul de