Peste 20 de polițiști pentru prinderea a doi tâlhari care au furat 1.000 de lei din casa unor bătrâni din Adâncata


Intră acum și în grupul de

Peste 20 de poliţişti au desfăşurat activităţi investigative timp de 24 de ore pentru prinderea a două persoane care au intrat vineri noaptea în casa a doi bătrâni de 86 şi 93 de ani, din Adâncata, de unde au luat 1.000 lei.

 

Retinere politie (8)

Potrivit Poliției Județene, sâmbătă dimineața, cei doi bătrâni au sesizat polițiștii din localitate despre faptul că în noaptea precedentă, în jurul orelor 22.00-23.00, au fost victime ale unei infracţiuni de tâlhărie.

„Având în vedere gravitatea faptei şi modul de operare, conducerea IPJ Suceava a dispus de îndată constituirea unor echipe operative coordonate de poliţişti judiciarişti, fiind efectuate verificări şi cercetări complexe în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii evenimentului şi identificării autorilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel puţin o persoană de sex masculin a pătruns în casa bătrânilor, prin forțarea ușii de acces asigurată cu foraibăr, iar prin exercitarea de acte de violență de mică intensitate asupra acestora, le-a deposedat de suma de 1000 lei, aflată într-un dulap.

Bătrânii au fost examinați medico-legal, stabilindu-se astfel că ei prezintă leziuni de violență fizică produse prin agresiuni, ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale, fiecare.

Poliția Județeană a mai informat faptul că echipele de cercetare au efectuat fără întrerupere activităţi investigative, s-au analizat mai multe piste şi s-a întocmit un cerc de suspecţi.

Astfel, duminică, în jurul orei 14.00, persoana bănuită de comiterea faptei, a fost identificată, fiind vorba despre un tânăr de 20 de ani, din localitate.

Retinere politie (1)

„Avându-se în vedere antecedentele penale ale acestuia, prin folosirea de mijloace specifice, poliţiştii au organizat o acţiune de localizare în teren şi capturare a persoanei bănuite într-o zonă de la periferia localităţii de domiciliu”, se arată în comunicatul Poliției.

Totodată, sursa citată a menționat faptul că tânărul se afla sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, având interzis dreptul de a părăsi localitatea.

Ulterior, polițiștii au identificat și cealaltă persoană care a participat la tâlhărie, respectiv un tânăr de 24 de ani din localitatea Vicovu de Sus.

Poliţiştii judiciarişti continuă cercetările în vederea asigurării materialului probator, urmând a fi dispuse şi măsuri procesuale.


Intră acum și în grupul de