In Suceava ar putea sa functioneze trei abatoare conform normelor europene

Prefectul Orest Onofrei a declarat luni cA are semnale clare cA abatoarele se vor face precizInd cA deja douA firme Si-au arAtat interesul. Este vorba de firma suceveanA KILLER care a Inceput demersurile pentru aducerea abatorului pe care-l deTine In zona RAdAuTi la cerinTele europene Si firma elveTianA ANGST, proprietara unei fabrici de salamuri In Sinaia, care intenTioneazA sA construiascA un abator Si o fermA de vaci In zona municipiului Suceava. Mai rAmIne In discuTie InfiinTarea abatorului din zona Vatra Dornei pentru care spune prefectul existA niSte intenTii. Potrivit datelor furnizate de Orest Onofrei, care este de profesie medic veterinar, In prezent In judeT funcTioneazA 32 de abatoare, InsA nici unul nu IndeplineSte standardele europene In domeniu urmInd a fi Inchise din iulie anul viitor. In ceea ce priveSte unitATile de procesare a laptelui Si cArnii Onofrei a zugrAvit un tablou destul de sumbru apreciind cA 85% dintre acestea se vor Inchide dupA data de 30 iunie 2006. Mai exact, din cele 87 de unitATi care funcTioneazA In prezent In judeTul Suceava doar 13, trei de carne Si zece de lapte vor Indeplini In vara anului viitor cerinTele europene In domeniu. Prefectul Si-a exprimat Ingrijorarea privind viitorul industriei alimentare din judeT Si a apus cA va Incerca sA convingA procesatorii de carne Si lapte sA acceseze diverse fonduri pentru modernizarea unitATilor conform normelor comunitare.