Trei tineri specializați în furturile din mașini, prinși de polițiștii fălticeneni


Intră acum și în grupul de

Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, bănuiţi pentru cel puţin șase furturi comise pe raza municipiului Fălticeni au fost prinși de polițiștii din localitate, doi dintre ei fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava, iar un al treilea este cercetat în stare de libertate.

Potrivit Poliției Județene, furturile din autovehicule au fost comise în perioada aprilie – mai 2015, tinerii acţionând în baza unor înţelegeri prealabile, procurându-şi sisteme specifice de deschidere şi spargere a încuietorilor, existând o interacţiune permanentă în punerea în executare a rezoluţiei infracţionale.

furt casetofon masina

Activitățile tinerilor au ieșit la iveală marți, 26 mai, când în jurul orei 02.30 o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit în trafic un autoturism, condus de un tânăr de 20 ani, din comuna Râșca.

Întrucât șoferul a manifestat un comportament suspect, polițiștii au luat la control portbagajului autoturismului, ocazie cu care în interior a fost găsită o antenă pentru o stație auto, care avea cablul tăiat.

„Fiind întrebat cu privire la proveniența antenei, tânărul  a declarat că aparține celuilalt ocupant al maşinii, respectiv un alt bărbat de 20 ani, din comuna Bunești. Întrucât au existat neconcordanțe între declarațiile verbale ale celor doi, autoturismul și ocupanții au fost conduși la sediul subunității pentru clarificarea situației lor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu.

El a precizat că în urma controlului autoturismului, în interior, au fost găsite mai multe documente pentru autoturisme, mai multe chei pentru autoturisme, produse electronice, o lanternă şi cabluri pentru baterie auto.

„În urma cercetărilor efectuate s-a reușit documentarea activității infracționale a celor doi, precum şi a unui alt tânăr de 21 de ani, stabilindu-se că sunt bănuiţi pentru cel puţin șase furturi comise pe raza municipiului Fălticeni”, a mai spus Epureanu.

Faţă de cei doi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore, în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul cauzat prin comiterea furturilor a fost recuperat în proporţie de 80 %.

„Dosarul întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat a fost prezentat unităţii de parchet care a opinat pentru cercetarea autorilor în stare de libertate, având în vedere că prejudiciul a fost recuperat în mare parte, urmând să fie soluţionat procedural de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale  Fălticeni”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu.

 


Intră acum și în grupul de