Incendiu devastator în comuna Voitinel de la cablu electric defect

Un cablu electric defect sau neizolat corespunzător a provocat un incendiu devastator marți după-amiază, în comuna suceveană Voitinel, la fața locului intervenind cinci autospeciale de pompieri de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, ajutaţi de lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Voitinel şi Gălăneşti.

incendiu casa pompieri isu interventie (12)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la sosirea pompierilor flăcările se manifestau violent la mai multe anexe gospodăreşti, majoritatea construcţii din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la o gospodărie aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la aproximativ două ore după ce a fost anunțat, flăcările mistuind adăpostul de animale, magazia de lemne şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe o suprafaţă totală de aproximativ 100 de metri pătraţi, bucătăria de vară pe 50 de metri pătraţi, un autoturism, cinci metri steri lemn de foc şi circa trei tone de fân.

Totodată, focul a degradat aparatură electrică şi electrocasnică.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar forţele de intervenţie au salvat patru bovine, casa de locuit a proprietarului, precum şi gospodăria învecinată”, a menționat plt. adj. Alin Găleată.