În judeţul Suceava se derulează campania „Noi îţi dăm recomandarea” pentru persoanele de etnie romă

În perioada 25 mai – 20 iunie 2015, în județul Suceava, se derulează campania „Noi îţi dăm recomandarea” demarată de Asociaţia Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judeţului Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava și sprijinită de Instituţia Prefectului prin Biroul Judeţean pentru Romi.

Joia Verde Romi (6)

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, campania are drept obiective identificarea preşcolarilor şi consilierea părinţilor de etnie romă în vederea înscrierii copiilor la grădiniţă, identificarea copiilor de etnie romă cu vârsta legală pentru înscrierea acestora în clasa I.

De asemenea, prin intermediul campaniei pot fi eliberarate adeverinţele și recomandări de apartenenţă la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăţi.

Un alt obiectiv al campaniei este informarea şi consilierea elevilor şi părinţilor de etnie romă despre calendarul admiterii în licee şi facultăţi, cât şi despre beneficiile măsurilor afirmative pentru romi în domeniul educaţiei, precum și identificarea copiilor şi adulţilor de etnie romă care au depăşit vârsta legală de înscriere în sistemul de învăţământ în vederea recuperării şcolare a acestora prin intermediul programului educaţional „Şansa a doua”.

Sursa citată a arătat că Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat, la nivelul judeţului Suceava, pentru elevii romi, un număr de 334 locuri la liceu, învăţământ la zi, 4 locuri la seral şi 14 locuri la frecvenţă redusă. În învăţământul profesional de stat cu durată de 3 ani, numărul locurilor alocate elevilor de etnie romă la nivelul judeţului Suceava, pentru anul şcolar 2015 – 2016 este de 102.

„Pe această cale informăm toate persoanele interesate, care nu au primit recomandarea, că se pot adresa Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului, cât şi Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judeţului Suceava, până pe data de 20 iunie în intervalul orar 10:00 – 16:00”, au transmis reprezentanții Prefecturii.