Un bărbat s-a electrocutat la un transformator în timp ce efectua lucrări la o firmă din Suceava

 

Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată joi dimineaţă prin 112 despre faptul că angajatul unei firme de transport şi distribuţie a energiei electrice din Suceava s-a electrocutat în timp ce efectua lucrări în curtea unei societăţi comerciale din localitate.

Potrivit IPJ Suceava, din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în dimineaţa zilei de joi, în jurul orei 08.30,  un bărbat de 50 ani, localnic, împreună cu un coleg, ambii angajaţi ai societății, s-au deplasat în curtea unei firme din Suceava, pentru a efectua instructajul şi înlocuirea unui transformator.

ambulanta

“Astfel, în timp ce trasa indicaţii unei echipe terţe, victima a deschis uşa de la transformator și a întins mâna, moment în care s-a amorsat un arc electric şi s-a produs electrocutarea sa.

  Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul de <<arsură gradul II produsă prin electrocuţie, pe aproximativ 4% din suprafaţa corpului, pe antebraţul drept şi gamba dreaptă>>, precizează IPJ Suceava.

Sursa citată mai arată că în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămarea corporală din culpă”, ce va fi soluționat procedural.