Botoşăneni prinşi la braconaj pe râul Siret

 

Polițiști din cadrul Postul de poliție Dumbrăveni au  identificat joi dimineaţă, în zona ”Plaviște” de pe raza localității un autoturism, parcat pe malul râului Siret și în amonte, la o distanță de aproximativ 500 m, patru persoane care braconau, informează IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, la vederea polițiștilor, suspecții au fugit în liziera din apropiere, reușindu-se prinderea unuia dintre aceștia, respectiv un tânăr de 26 ani, din judeţul Botoşani.

Totodată, polițiștii au identificat două plase monofilament amplasate pe cursul râului Siret și alte trei depozitate în saci de rafie și abandonate pe marginea râului, în lungime totală de 250 metri.

“Din cercetări, polițiștii au stabilit identitatea deținătorului plaselor monofilament, respectiv un bărbat de 46 ani, din aceeaşi localitate, prezent și el la comiterea faptelor.

În cauză, s-a dispus confiscarea plaselor monofilament și indisponibilizarea autoturismului la sediul de poliţie”, precizează IPJ Suceava.

În urma comiterii infracțiunilor nu s-au produs pagube, peștii prinși în plase fiind eliberați în mediul acvatic.

“Cercetările continuă față de cei doi bărbaţi, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,deținerea sau utilizarea de plasă monofilament” și pentru identificarea celorlalte persoane participante la comiterea faptelor”, mai arată IPJ Suceava.