Trei gospodării din judeţul Suceava, cuprinse de flăcări din cauza trăsnetelor


Intră acum și în grupul de

Trei gospodării din judeţul Suceava au fost devastate după ce au fost cuprinse de flăcări duminică după-amiază, în urma unor trăsnete.

Potrivit ISU Suceava, primul incendiu a fost anunțat la ora 14.25, în localitatea Râşca, la fața locului deplasându-se militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei.

trasnet

Purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni, plt.adj. Alin Găleată, a precizat că din cauza pantei abrupte şi a terenului accidentat inaccesibil autospecialelor, forţele de intervenţie au fost nevoite să parcurgă pe jos mai bine de trei kilometri, până la locul incendiului.

În momentul în care pompierii au ajuns la gospodăria lui Ilie P., din satul Râşca, ardea casa de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din şindrilă, existând pericolul de propagare la adăpostul de animale.

Deși incediul a fost lichidat la ora 17:05, casa a ars în proporţie de 85%, iar pe lângă aceasta au mai fost distruse de flăcări obiecte de mobilier, articole de uz casnic şi electrocasnice.

Un alt incendiu ce a cuprins două gospodării a fost semnalat în localitatea Vicovu de Sus, la ora 15:21, la fața locului intervenind militari de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Vicovu de Sus, Voitinel şi Bilca, cu şase autospeciale.

Găleată a mai spus că la sosirea pompierilor ardeau violent acoperişul unei case de locuit şi mai multe anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la proprietaţile aflate în imediata vecinătate.

Și în acest caz incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore, la 18.03. Primului proprietar, Viorel D., incendiul puternic a ars acoperişul casei de locuit pe aproximativ 87 de metri pătraţi, precum şi adăpostul de animale şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe 96 de metri pătraţi.

Totodată, i s-au degradat pereţii portanţi ai casei pe 80 de metri pătraţi, unelte agricole şi alte bunuri din gospodărie.

Celui de-al doilea proprietar, Constantin D., i-a ars acoperişul depozitului de furaje pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar forţele de intervenţie au salvat locuinţele şi anexele învecinate”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

În toate aceste cazuri, pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiilor trăsnetul direct.


Intră acum și în grupul de