Doi bătrâni din Baia și Capu Câmpului, lăsați fără sume mari de bani de niște escroci


Intră acum și în grupul de

Doi bătrâni, unul de 87, iar altul de 90 de ani, din comunele Baia și Capu Câmpului, au rămas fără economii după ce niște escroci le-au trecut pragul casei.

Invocând diverse motive, escrocii i-au determinat pe bătrâni să scoată banii pe care îi dețineau, iar în momentele de neatenție au sustras economiile.

bani

Potrivit Poliției Județene, marți dimineața, în jurul orei 07.00, la locuința unui bătrân de 87 de ani, din comuna Baia, s-au prezentat doi bărbați, cu un autoturism, iar unul dintre aceștia i-a adus la cunoștință faptul că are să-i restituie nepotului său, o datorie mai veche de 100 lei, dar are o bancnotă de 200 lei, întrebând dacă are să-i dea rest.

În prezența persoanei necunoscute, bătrânul a scos dintr-o noptieră un portofel cu mai mulți bani, din care a luat diferența de 100 de lei, după care au ieșit amândoi în curte.

Polițiștii au arătat că sub pretextul că încearcă să-l sune pe nepot și că nu este semnalul bun, suspectul a atras bătrânul în spatele locuinței, unde au stat aproximativ 2-3 minute, după care escrocul a mers în drum, la autoturism, cu scopul de a lua alt telefon și a plecat, fără a lăsa vreo sumă de bani.

Ulterior, bătrânul a constatat faptul că, i-au fost sustrase două portofele, unul cu suma de 4.200 lei, iar celălalt cu actele personale.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

În aceeași zi, în jurul orei 09.00, persoane necunoscute au pătruns și în locuința unui bătrân de 90 de ani, din Capu Câmpului, de unde au sustras o sumă de bani.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că la locuința bătrânului s-au prezentat două persoane, care sub pretextul de a cumpăra bilete de călătorie au intrat în vorbă cu acesta, după care l-au rugat să le schimbe suma de 200 lei.

Bătrânul a intrat în locuință pentru a aduce suma respectivă, timp în care, cei doi profitând de ușa lăsată deschisă au văzut de unde proprietarul a luat banii.

După ce victima a ieșit din locuință, o persoană i-a distras atenția, iar cealaltă a intrat în casă, pe ușa de acces rămasă deschisă şi a sustras o sumă de bani, care se afla pe masă.

Și în acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal pentru furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

 

 


Intră acum și în grupul de