Suceava, gazda ediţiei din 2016 a Festivalului Mondial de Film de Amator UNICA. Preşedintele de onoare al evenimentului va fi primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

 

Municipiul Suceava va găzdui anul viitor, în perioada 19-26 august, cea de-a 78-a ediţie a Festivalului Mondial de Film UNICA, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu. El a precizat că decizia a fost luată vineri seara , după ce o delegaţie a UNICA a vizitat Suceava şi locaţiile care urmează să fie puse la dispoziţie pentru acest festival.

Potrivit edilului-şef sucevean, sala principală de proiecţii va fi în Centrul Cultural Bucovina, unde se află acum în procedura de evaluare ofertele pentru achiziţionarea de tehnologie 4k şi 3D, iar sala de rezervă este Auditorium „Joseph Schmidt” din cadrul Universităţii din Suceava.

festivalul unica (3)

Ion Lungu, care va fi preşedinte de onoare al ediţiei din 2016 a festivalului, urmează să meargă în perioada 5-12 septembrie la Sankt Petersburg, unde se desfăşoară ediţia din acest an şi unde va face o prezentare de jumătate de oră a ediţiei din 2016 şi va prelua steagul festivalului.

Primarul  a mai anunţat că va propune ca cele două persoane care au militat pentru organizarea acestui festival la Suceava, Viorel Ieremie, coordonator al Clubului „VideoART” şi vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România pentru relaţiile internaţionale, Emil Mateiaş, să primească titlul de cetăţean de onoare al municipiului Suceava.

Cu prilejul acestui festival, a mai adăugat Lungu, la Suceava vor participa circa 300 de delegaţi din 30 de ţări. Primarul a subliniat că UNICA este o structură membră a Consiliului Internaţional de Cinema, Televiziune şi Comunicare Audiovizuală de pe lângă UNESCO.

Festivalul UNICA se desfăşoară anual şi este destinat cineaştilor amatori, independenţi, şcolilor de film şi tinerilor regizori profesionişti cu vârsta până la 28 de ani.

 


Intră acum și în grupul de