Un adolescent din Straja a băut împreună cu un consătean la birtul din sat, iar la plecare și-a urmărit amicul, a rupt un par dintr-un gard și l-a lovit în cap


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 16 ani a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată, după ce în cursul lunii iulie a anului trecut a băut alături de un consătean, iar la plecare și-a urmărit amicul, a rupt un par dintr-un gard și l-a lovit în cap. După aceea, adolescentul a luat 100 euro, 500 lei şi actele de identitate din portofelul victimei.

lovire cu bata

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la data de 15 iulie 2014, în jurul orei 23.00, inculpatul P. M., în vârstă de 16 ani, din comuna Straja, s-a întâlnit cu persoana vătămată J. I., din aceeaşi localitate, persoană care i-a propus să consume o bere împreună.

Astfel, cei doi s-au deplasat la un magazin de pe raza comunei Straja, de unde au cumpărat băuturi alcoolice, după care s-au deplasat pe terasa din faţa magazinului respectiv, unde au consumat băuturile.

După ce au terminat de consumat, în jurul orei 02:00, J. I. a pornit spre domiciliu, iar la scurt timp, inculpatul P. M. a părăsit terasa din faţa magazinului, a smuls un leaţ din lemn din gardul situat în apropierea magazinului şi a plecat în urmărirea amicului de pahar.

Profitând de faptul că victima nu era atentă, tânărul de 16 ani i-a aplicat o lovitură cu parul din lemn în zona capului, după care i-a luat portofelul în care se aflau sumele de 100 euro, 500 lei şi actele de identitate.

După ce a luat banii și documentele, inculpatul a aruncat portofelul într-o livadă și s-a urcat într-o mașină cu care a plecat spre Vicovu de Sus.

Însă, spre ghinionul tânărului, polițiștii l-au oprit în trafic și l-au condus la Postul de Poliţie Straja.

La percheziția corporală, asupra tânărului a fost găsită suma de 50 euro şi 185 lei.

„Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală din data de 16.07.2014 întocmit de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava victima J. I. prezinta fractură oase piramidă nazală, excoriaţii, echimoze, epistaxis, leziuni ce au putut fi produse prin lovire cu un corp contondent, şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 17-18 zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii suceveni au mai arătat că victima J. I. se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 12000 lei.

În acest sens, printr-o ordonanță de la data de 7 august 2014, a fost instituit sechestrul asigurator în vederea recuperării prejudiciului cauzat asupra sumelor de bani aflate în posesia inculpatului P. M. respectiv, suma de 50 de euro şi suma de 185 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de