Bărbatul din Dorna Arini care și-a înjunghiat nora cu un cuțit de bucătărie a fost trimis în judecată

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Dorna Arini, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a fost trimis în judecată.

Ioan Chiriloaia este acuzat că la data de 14 mai a.c., în jurul orei 14:30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict domestic, spontan, i-a aplicat nurorii sale o lovitură puternică de cuțit în zona toracică, cauzându-i leziuni grave.

cutit 1

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au arătat că obiectul tăietor-înţepător avea o lungime de 22,5 cm, victima suferind o plagă înţepat-tăiată penetrantă toracic cu hemotorax drept pentru care are nevoie de 25-30 zile de îngrijiri medicale.

În acest fel, socrul i-a pus în primejdie viața nurorii sale.

Potrivit procurorilor, la data de 14 mai, în jurul orei 14:00, între socru şi noră s-a iscat o altercaţie verbală, motivul constituindu-l atitudinea violentă a bărbatului care ţipa şi o ameninţa cu acte de violenţe, în pofida rugăminţilor tinerei de a păstra liniştea întrucât fetiţa este bolnavă şi doarme.

„Inculpatul nu a dat curs rugăminţilor victimei, din contră, a continuat să vocifereze, să o ameninţe, ieşind şi intrând de mai multe ori din imobil, lăsând deschisă uşa de intrare. Victima C.–R. L. M. a închis uşa în urma inculpatului, spunându-i să o închidă întrucât se formează curent, iar fetiţa îi este bolnavă. Lucrurile s-au precipitat, au căpătat o turnură neaşteptată, astfel că în timp ce victima i-a cerut inculpatului să părăsească locuinţa, acesta a devenit violent, a luat dintr-un sertar din bucătărie un cuţit şi în momentul în care s-a intersectat cu nora sa i-a aplicat o lovitură puternică cu acel obiect la nivelul toracelui. Victima a avut prezenţă de spirit, a încercat să îl dezarmeze de cuţit, după care l-a îndepărtat pe inculpat, lovindu-l potrivit declaraţiilor cu o cizmă din cauciuc la nivelul capului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au mai arătat că după ce soțul victimei a venit acasă a apelat-o pe mama sa, de profesie cadru medical, care a solicitat la 112 un echipaj de salvare.

Tânăra a fost transportată şi apoi internată la spitalul din Vatra Dornei, însă din cauza stării grave în care se afla, a doua zi a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou din Suceava.

„Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală din data de 29.05.2015 întocmit de S.M.L. Suceava, victima C.–R. L. M. a suferit o plagă înţepat-tăiată penetrantă toracică cu hemotorax drept ce a fost produsă prin lovire cu un corp înţepător-tăietor şi care a necesitat pentru vindecare un număr de 25-30 de zile de îngrijiri medicale, medicii legişti apreciind că leziunea a fost de natură a-i pune în primejdie viaţa”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul va fi soluționat de Tribunalul Suceava.